
Postrv z zelenjavo
Postrv z zelenjavo

Rimski lonec je glinen pekač s pokrovom, ki je praviloma pravokotne ali ovalne oblike, njegova posebnost pa je poroznost glinenih stranic, ki vpliva na pripravo jedi.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi po 180–200 g
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 200 g korenčka
- 200 g pora
- 200 g stebelne zelene
- 300 g krompirja
- 4 stroki česna
- 8 listov bazilike
- 1,25 dl belega vina
- 1,25 dl zelenjavne jušne osnove ali vode

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi po 180–200 g
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 200 g korenčka
- 200 g pora
- 200 g stebelne zelene
- 300 g krompirja
- 4 stroki česna
- 8 listov bazilike
- 1,25 dl belega vina
- 1,25 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
Postopek
Postrvi splaknemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnatim prtičem. Ribe od zunaj in od znotraj začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z limonovim sokom.
Zelenjavo očistimo in olupimo ter narežemo na rezine ali kocke. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Zelenjavo stresemo v rimski lonec, solimo in popramo ter potresemo z lističi bazilike. Ribe zložimo na zelenjavo ter dolijemo vino in zelenjavno juho.
Lonec pokrijemo s pokrovom in vse skupaj pečemo v prej ogreti pečici, najprej 25 minut pri 120 °C, potem pa nadaljnjih 25 minut pri 180 °C. Postrvi serviramo z zelenjavo na krožnike in takoj ponudimo.