Kaj boste skuhali danes?
Postrv z zelenjavo
Postrv z zelenjavo
Rimski lonec je glinen pekač s pokrovom, ki je praviloma pravokotne ali ovalne oblike, njegova posebnost pa je poroznost glinenih stranic, ki vpliva na pripravo jedi.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi po 180–200 g
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 200 g korenčka
- 200 g pora
- 200 g stebelne zelene
- 300 g krompirja
- 4 stroki česna
- 8 listov bazilike
- 1,25 dl belega vina
- 1,25 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi po 180–200 g
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 200 g korenčka
- 200 g pora
- 200 g stebelne zelene
- 300 g krompirja
- 4 stroki česna
- 8 listov bazilike
- 1,25 dl belega vina
- 1,25 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
Postopek
Postrvi splaknemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnatim prtičem. Ribe od zunaj in od znotraj začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z limonovim sokom.
Zelenjavo očistimo in olupimo ter narežemo na rezine ali kocke. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Zelenjavo stresemo v rimski lonec, solimo in popramo ter potresemo z lističi bazilike. Ribe zložimo na zelenjavo ter dolijemo vino in zelenjavno juho.
Lonec pokrijemo s pokrovom in vse skupaj pečemo v prej ogreti pečici, najprej 25 minut pri 120 °C, potem pa nadaljnjih 25 minut pri 180 °C. Postrvi serviramo z zelenjavo na krožnike in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere