
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu

Sestavine
- 400 g tofuja
- repično olje za cvrenje in peko na žaru
- koruzni škrob za povaljanje
- 100 g bučk
- po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
- 100 g jajčevca
- 8 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper
- lesena nabodala

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 400 g tofuja
- repično olje za cvrenje in peko na žaru
- koruzni škrob za povaljanje
- 100 g bučk
- po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
- 100 g jajčevca
- 8 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper
- lesena nabodala
Postopek
Tofu narežemo na 3 x 2 cm velike kocke in jih povaljamo v koruznem škrobu.
V veliko ponev ali vok nalijemo olje do višine pol centimetra in ga segrejemo. Odvečen koruzni škrob otresemo in kocke tofuja cvremo v vročem olju. Obračamo jih, dokler ne dobijo enakomerno zlatorjave barve in tanke skorjice. Takoj ko so kocke tofuja ocvrte, jih poberemo iz ponve, odcedimo na papirnatem prtiču in na toplem prihranimo.
Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na primerne koščke; paradižnike pustimo cele. V ponvi za žar segrejemo nekaj olja in zelenjavo hrustljavo popečemo.
Koščke zelenjave in tofuja izmenično nataknemo na lesene palčke, solimo in popramo, serviramo na pripravljene krožnike ter ponudimo.