© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena zelenjava in tofu na nabodalu

Pečena zelenjava in tofu na nabodalu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrilltes Sommergemüse mit Tofu am Spieß

Sestavine

  • 400 g tofuja
  • repično olje za cvrenje in peko na žaru
  • koruzni škrob za povaljanje
  • 100 g bučk
  • po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
  • 100 g jajčevca
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • sol
  • poper
  • lesena nabodala
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g tofuja
  • repično olje za cvrenje in peko na žaru
  • koruzni škrob za povaljanje
  • 100 g bučk
  • po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
  • 100 g jajčevca
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • sol
  • poper
  • lesena nabodala

Postopek

1

Tofu narežemo na 3 x 2 cm velike kocke in jih povaljamo v koruznem škrobu.

2

V veliko ponev ali vok nalijemo olje do višine pol centimetra in ga segrejemo. Odvečen koruzni škrob otresemo in kocke tofuja cvremo v vročem olju. Obračamo jih, dokler ne dobijo enakomerno zlatorjave barve in tanke skorjice. Takoj ko so kocke tofuja ocvrte, jih poberemo iz ponve, odcedimo na papirnatem prtiču in na toplem prihranimo.

3

Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na primerne koščke; paradižnike pustimo cele. V ponvi za žar segrejemo nekaj olja in zelenjavo hrustljavo popečemo.

4

Koščke zelenjave in tofuja izmenično nataknemo na lesene palčke, solimo in popramo, serviramo na pripravljene krožnike ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.