© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ribe v slanini

Ribe v slanini

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Mood Spirit E210 Fisch

Sestavine

  • 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
  • 4 timijanove vejice
  • 4 lovorovi listi
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 250 g tanko narezane dimljene slanine
  • oljčno olje

Sestavine

  • 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
  • 4 timijanove vejice
  • 4 lovorovi listi
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 250 g tanko narezane dimljene slanine
  • oljčno olje

Postopek

1

V vsako ribo v stavimo po eno timijanovo vejico in lovorov list. Ribe na zunanji strani solimo in popramo. Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe.

2

Ribe namestimo v mrežico, položimo na rešetko žara in pečemo 8 do 10 minut. Ribe med peko enkrat obrnemo in premažemo z oljem.

Nasvet

Če ribe spečemo v mrežici, se izognemo nevarnosti, da bodo razpadle, iz njih bo izteklo manj soka in lažje jim dodamo zelišča in morda kakšen reženj limone. Pa še slanina, v katero so ovite, se med peko ne bo odvila.

Priljubljeni recepti

Morski list s kaprno pasto

Nežna riba z drzno oblogo – čudovita kombinacija, ki dokazuje, da se nasprotja zares privlačijo.

25 min
Enostavno

Pesna juha s semeni črne kumine

Hitro pripravljena juha iz rdeče pese bo v naš vsakdan vnesla izrazite barve in okuse

10 min
Enostavno

Mini mesne štruce

Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.