
Kaj boste skuhali danes?
Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom
Slastno ribje kosilo iz enega pekača
Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom
Slastno ribje kosilo iz enega pekača

Sestavine
- 300 g mladega krompirja
- 100 g stročjega fižola
- majhna pest črnih oliv kalamata
- lupinica in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 fileja trske ali druge bele ribe
- 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
- sol
- poper
- nekaj vejic pehtrana

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 300 g mladega krompirja
- 100 g stročjega fižola
- majhna pest črnih oliv kalamata
- lupinica in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 fileja trske ali druge bele ribe
- 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
- sol
- poper
- nekaj vejic pehtrana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir skrtačimo in damo v kozico z vodo ter kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča, 2 ali 3 minute pred koncem dodamo v kozico še stročji fižol. Dobro odcedimo in krompir razrežemo na polovice, stresemo v prostoren pekač in dodamo še olive, limonovo lupinico in olje. Dobro začinimo.
Ribja fileja začinimo in ju zavijemo v panceto ali slanino. Položimo ju na vrh krompirja. Pečemo ju 10 do 12 minut, da se skuhata, nato ju pokapljamo z limonovim sokom, posipamo z listi pehtrana in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Marmelada iz malin in breskev
Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!