
Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom
Slastno ribje kosilo iz enega pekača
Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom
Slastno ribje kosilo iz enega pekača

Sestavine
- 300 g mladega krompirja
- 100 g stročjega fižola
- majhna pest črnih oliv kalamata
- lupinica in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 fileja trske ali druge bele ribe
- 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
- sol
- poper
- nekaj vejic pehtrana

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 300 g mladega krompirja
- 100 g stročjega fižola
- majhna pest črnih oliv kalamata
- lupinica in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 fileja trske ali druge bele ribe
- 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
- sol
- poper
- nekaj vejic pehtrana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir skrtačimo in damo v kozico z vodo ter kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča, 2 ali 3 minute pred koncem dodamo v kozico še stročji fižol. Dobro odcedimo in krompir razrežemo na polovice, stresemo v prostoren pekač in dodamo še olive, limonovo lupinico in olje. Dobro začinimo.
Ribja fileja začinimo in ju zavijemo v panceto ali slanino. Položimo ju na vrh krompirja. Pečemo ju 10 do 12 minut, da se skuhata, nato ju pokapljamo z limonovim sokom, posipamo z listi pehtrana in postrežemo.