© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom

Slastno ribje kosilo iz enega pekača

Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom

Slastno ribje kosilo iz enega pekača

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
riba v panceti s krompirjem olivami in strocjim fizolom

Sestavine

  • 300 g mladega krompirja
  • 100 g stročjega fižola
  • majhna pest črnih oliv kalamata
  • lupinica in sok 1 limone
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 fileja trske ali druge bele ribe
  • 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic pehtrana

Sestavine

  • 300 g mladega krompirja
  • 100 g stročjega fižola
  • majhna pest črnih oliv kalamata
  • lupinica in sok 1 limone
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 fileja trske ali druge bele ribe
  • 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic pehtrana

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir skrtačimo in damo v kozico z vodo ter kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča, 2 ali 3 minute pred koncem dodamo v kozico še stročji fižol. Dobro odcedimo in krompir razrežemo na polovice, stresemo v prostoren pekač in dodamo še olive, limonovo lupinico in olje. Dobro začinimo.

2

Ribja fileja začinimo in ju zavijemo v panceto ali slanino. Položimo ju na vrh krompirja. Pečemo ju 10 do 12 minut, da se skuhata, nato ju pokapljamo z limonovim sokom, posipamo z listi pehtrana in postrežemo.

Priljubljeni recepti

»Affogato al caffè«

Vaniljev sladoled, potopljen v kavo

5 min
Enostavno

Lešnikovi hrustljavčki

Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih

35 min
Enostavno

Pražene divje gobe

Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe

Enostavno

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

5 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.