© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom

Slastno ribje kosilo iz enega pekača

Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom

Slastno ribje kosilo iz enega pekača

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
riba v panceti s krompirjem olivami in strocjim fizolom

Sestavine

  • 300 g mladega krompirja
  • 100 g stročjega fižola
  • majhna pest črnih oliv kalamata
  • lupinica in sok 1 limone
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 fileja trske ali druge bele ribe
  • 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic pehtrana
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 300 g mladega krompirja
  • 100 g stročjega fižola
  • majhna pest črnih oliv kalamata
  • lupinica in sok 1 limone
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 fileja trske ali druge bele ribe
  • 4 rezine pancete ali na tanko narezane prekajene slanine
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic pehtrana

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir skrtačimo in damo v kozico z vodo ter kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča, 2 ali 3 minute pred koncem dodamo v kozico še stročji fižol. Dobro odcedimo in krompir razrežemo na polovice, stresemo v prostoren pekač in dodamo še olive, limonovo lupinico in olje. Dobro začinimo.

2

Ribja fileja začinimo in ju zavijemo v panceto ali slanino. Položimo ju na vrh krompirja. Pečemo ju 10 do 12 minut, da se skuhata, nato ju pokapljamo z limonovim sokom, posipamo z listi pehtrana in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.