© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Riba, pečena v papirju, z omako romesko in zelenjavo

Riba, pečena v papirju, z omako romesko in zelenjavo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Riba-pecena-v-papirju-z-omako-romesco_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 čvrsta fileja bele ribe (trska, morska žaba ...)
  • 4 rezine limone
  • 2 vejici timijana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ½ cvetače
  • 10 mladih čebulic

omaka romesko

  • 1 rezina kmečkega kruha brez skorje
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 10 blanširanih mandljev
  • 2 pečeni papriki (lahko iz kozarca)
  • 1 olupljen paradižnik
  • ½ žličke šerijevega kisa
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 čvrsta fileja bele ribe (trska, morska žaba ...)
  • 4 rezine limone
  • 2 vejici timijana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ½ cvetače
  • 10 mladih čebulic

omaka romesko

  • 1 rezina kmečkega kruha brez skorje
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 10 blanširanih mandljev
  • 2 pečeni papriki (lahko iz kozarca)
  • 1 olupljen paradižnik
  • ½ žličke šerijevega kisa
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Ribja fileja položimo na dva kosa papirja za peko, vsak file solimo, obložimo z dvema rezinama limone in vejico timijana ter pokapljamo z žličko oljčnega olja. File zavijemo v papir tako, da dve stranici preganemo drugo čez drugo, konce pa zavijemo kot pri bombonih. Paketke damo na pekač in v pečici pečemo 15 minut.

2

Medtem cvetačo narežemo na krhlje in očistimo mlado čebulico; zelene dele nekoliko skrajšamo, koreninic pa ne odrežemo. Cvetačo na pari kuhamo 4 minute, nato dodamo čebulo in kuhamo še 3 minute ali tako dolgo, da se zmehča. Zelenjavo odcedimo, solimo in pokapljamo z 2 žličkama oljčnega olja.

3

Pripravimo še omako. Čili narežemo; če ne želimo zelo pekoče omake, mu odstranimo semena. Česen olupimo in narežemo na rezine. Rezino kruha natrgamo na kose in jih v ponvi popražimo na preostalem olju. Nato v ponev dodamo čili in česen in vse še 1 minuto pražimo. Zmes preložimo v sekljalnik, dodamo mandlje, pečeno papriko, paradižnik in kis. Sesekljamo, da dobimo grobo pasto. Solimo in prihranimo.

4

Ponev očistimo in jo ponovno segrejemo ter rahlo popečemo cvetačo in čebulice. K ribi in zelenjavi postrežemo omako romesko.

Nasvet

Omaka romesko (salsa romesco) je ciganska omaka iz Španije. Postrežejo jo k ribam in zelenjavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.