
Marinirana morska žaba z mandljevim rižem
Poskušajte popestriti in izpopolniti svojo kuho, s kuhanjem takšnih receptov kot je ta morska žaba.
Marinirana morska žaba z mandljevim rižem
Poskušajte popestriti in izpopolniti svojo kuho, s kuhanjem takšnih receptov kot je ta morska žaba.

Sestavine
- 4 medaljoni morske žabe po 150 g, brez kosti in kože
- 1 steblo limonske trave
- 2 žlički lističev limonskega timijana
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- pest divje rukole, ko postrežemo
limonov preliv
- rezanci lupine 2 limon
- ½ žličke sladkorja
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke limonovega soka
- ščepec mletega koriandra
- 4 žlice celih blanširanih mandljev
- 2 žlici grobo sesekljanega koriandra
mandljev riž
- 2 žlici rozin
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 100 g mešanice riža basmati in divjega riža
- 2 vejici limonskega timijana
- ½ lovorovega lista
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- 4 ščepci mletega cimeta
- 2 žlici limonovega soka

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 4 medaljoni morske žabe po 150 g, brez kosti in kože
- 1 steblo limonske trave
- 2 žlički lističev limonskega timijana
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- pest divje rukole, ko postrežemo
limonov preliv
- rezanci lupine 2 limon
- ½ žličke sladkorja
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke limonovega soka
- ščepec mletega koriandra
- 4 žlice celih blanširanih mandljev
- 2 žlici grobo sesekljanega koriandra
mandljev riž
- 2 žlici rozin
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 100 g mešanice riža basmati in divjega riža
- 2 vejici limonskega timijana
- ½ lovorovega lista
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- 4 ščepci mletega cimeta
- 2 žlici limonovega soka
Postopek
Medaljone morske žabe zložimo v skledo, prelijemo z oljčnim oljem ter dodamo na kose narezano limonsko travo in limonski timijan. Pokrijemo in na hladnem mariniramo 6 ur.
Medtem pripravimo preliv. Limonovo lupino narežemo na kockice in vržemo v lonček z vrelo vodo. Zavremo jih in nato odcedimo. V ponvici blanširano limonovo lupinico približno 5 minut kuhamo v 1,4 dl vode, ki smo ji dodali pol žličke sladkorja. Odcedimo jih in pomešamo z drugimi sestavinami za preliv in dvema žlicama vode. Začinimo s soljo in poprom.
Pečico segrejemo na 100 °C. V ponvi, primerni za peko v pečici, segrejemo oljčno olje in posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo riž, limonski timijan in pol lovorovega lista, zalijemo z 1,5 dl vrele vode in zavremo. Solimo, pokrijemo in v pečici dušimo približno 20 minut, da se riž popolnoma zmehča. Ko je riž kuhan, vanj vmešamo mandlje, cimet, rozine in limonov sok.
Dvajset minut pred postrežbo vzamemo ribje medaljone iz marinade in jih rahlo začinimo. Segrejemo oljčno olje in medaljone na srednji temperaturi pečemo na vsaki strani približno 4 minute, da postanejo zlato rjavi. Nato jih vzamemo iz ponve, položimo na pladenj in jih pustimo 4 minute počivati na toplem. Medtem segrejemo preliv; po potrebi mu dodamo malo vode. Riž naložimo na sredino krožnika, nanj položimo ribje medaljone in jih prelijemo s pripravljenim prelivom. Jed okrasimo z rukolo in postrežemo.