
Marinirana morska žaba z mandljevim rižem
Poskušajte popestriti in izpopolniti svojo kuho, s kuhanjem takšnih receptov kot je ta morska žaba.
Marinirana morska žaba z mandljevim rižem
Poskušajte popestriti in izpopolniti svojo kuho, s kuhanjem takšnih receptov kot je ta morska žaba.

Sestavine
- 4 medaljoni morske žabe po 150 g, brez kosti in kože
- 1 steblo limonske trave
- 2 žlički lističev limonskega timijana
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- pest divje rukole, ko postrežemo
limonov preliv
- rezanci lupine 2 limon
- ½ žličke sladkorja
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke limonovega soka
- ščepec mletega koriandra
- 4 žlice celih blanširanih mandljev
- 2 žlici grobo sesekljanega koriandra
mandljev riž
- 2 žlici rozin
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 100 g mešanice riža basmati in divjega riža
- 2 vejici limonskega timijana
- ½ lovorovega lista
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- 4 ščepci mletega cimeta
- 2 žlici limonovega soka

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 4 medaljoni morske žabe po 150 g, brez kosti in kože
- 1 steblo limonske trave
- 2 žlički lističev limonskega timijana
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- pest divje rukole, ko postrežemo
limonov preliv
- rezanci lupine 2 limon
- ½ žličke sladkorja
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke limonovega soka
- ščepec mletega koriandra
- 4 žlice celih blanširanih mandljev
- 2 žlici grobo sesekljanega koriandra
mandljev riž
- 2 žlici rozin
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 100 g mešanice riža basmati in divjega riža
- 2 vejici limonskega timijana
- ½ lovorovega lista
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- 4 ščepci mletega cimeta
- 2 žlici limonovega soka
Postopek
Medaljone morske žabe zložimo v skledo, prelijemo z oljčnim oljem ter dodamo na kose narezano limonsko travo in limonski timijan. Pokrijemo in na hladnem mariniramo 6 ur.
Medtem pripravimo preliv. Limonovo lupino narežemo na kockice in vržemo v lonček z vrelo vodo. Zavremo jih in nato odcedimo. V ponvici blanširano limonovo lupinico približno 5 minut kuhamo v 1,4 dl vode, ki smo ji dodali pol žličke sladkorja. Odcedimo jih in pomešamo z drugimi sestavinami za preliv in dvema žlicama vode. Začinimo s soljo in poprom.
Pečico segrejemo na 100 °C. V ponvi, primerni za peko v pečici, segrejemo oljčno olje in posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo riž, limonski timijan in pol lovorovega lista, zalijemo z 1,5 dl vrele vode in zavremo. Solimo, pokrijemo in v pečici dušimo približno 20 minut, da se riž popolnoma zmehča. Ko je riž kuhan, vanj vmešamo mandlje, cimet, rozine in limonov sok.
Dvajset minut pred postrežbo vzamemo ribje medaljone iz marinade in jih rahlo začinimo. Segrejemo oljčno olje in medaljone na srednji temperaturi pečemo na vsaki strani približno 4 minute, da postanejo zlato rjavi. Nato jih vzamemo iz ponve, položimo na pladenj in jih pustimo 4 minute počivati na toplem. Medtem segrejemo preliv; po potrebi mu dodamo malo vode. Riž naložimo na sredino krožnika, nanj položimo ribje medaljone in jih prelijemo s pripravljenim prelivom. Jed okrasimo z rukolo in postrežemo.