Kaj boste skuhali danes?
Ribja enolončnica na hitro
Ribja enolončnica na hitro
Sestavine
- 3 žlice masla
- 1 nasekljana čebula
- 1 drobno nasekljan strok česna
- 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
- 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- ščepec zdrobljenega čilija
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 2 pečeni papriki (iz kozarca)
- 300 g krompirja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
- 250 g bele ribe ali lososa
- 8 tankih rezin bagete
- sol
- poper
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba zanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: preprosta slovenska klasika, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 3 žlice masla
- 1 nasekljana čebula
- 1 drobno nasekljan strok česna
- 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
- 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- ščepec zdrobljenega čilija
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 2 pečeni papriki (iz kozarca)
- 300 g krompirja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
- 250 g bele ribe ali lososa
- 8 tankih rezin bagete
- sol
- poper
Postopek
V kozici segrejemo žlico masla in pražimo čebulo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo polovico sesekljanega česna, premešamo, in ko zadiši, dodamo sesekljan in pretlačen paradižnik, kis in čili. V omako zdrobimo jušno kocko, dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan krompir. Solimo, popramo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo stopnjo. V preostalo maslo vmešamo žlico peteršilja in preostali česen, rahlo solimo in popramo. Rezine kruha na obeh straneh svetlo popečemo pod žarom, nato eno stran premažemo z začinjenim maslom ter vrnemo v pečico, da se maslo stopi in porumeni.
V paradižnikovo omako vstavimo odtajane morske sadeže in ribo, narezano na kose, in kuhamo približno 5 minut, da se vse skuha. Enolončnico posujemo s peteršiljem, razdelimo na krožnike in postrežemo s popečenim kruhom.