© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribja enolončnica na hitro

Ribja enolončnica na hitro

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ribja enoloncnica na hitro

Sestavine

  • 3 žlice masla
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • ščepec zdrobljenega čilija
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 2 pečeni papriki (iz kozarca)
  • 300 g krompirja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
  • 250 g bele ribe ali lososa
  • 8 tankih rezin bagete
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice masla
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • ščepec zdrobljenega čilija
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 2 pečeni papriki (iz kozarca)
  • 300 g krompirja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
  • 250 g bele ribe ali lososa
  • 8 tankih rezin bagete
  • sol
  • poper

Postopek

1

V kozici segrejemo žlico masla in pražimo čebulo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo polovico sesekljanega česna, premešamo, in ko zadiši, dodamo sesekljan in pretlačen paradižnik, kis in čili. V omako zdrobimo jušno kocko, dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan krompir. Solimo, popramo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha.

2

Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo stopnjo. V preostalo maslo vmešamo žlico peteršilja in preostali česen, rahlo solimo in popramo. Rezine kruha na obeh straneh svetlo popečemo pod žarom, nato eno stran premažemo z začinjenim maslom ter vrnemo v pečico, da se maslo stopi in porumeni.

3

V paradižnikovo omako vstavimo odtajane morske sadeže in ribo, narezano na kose, in kuhamo približno 5 minut, da se vse skuha. Enolončnico posujemo s peteršiljem, razdelimo na krožnike in postrežemo s popečenim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.