Kaj boste skuhali danes?
Ribja enolončnica na hitro
Ribja enolončnica na hitro
Sestavine
- 3 žlice masla
- 1 nasekljana čebula
- 1 drobno nasekljan strok česna
- 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
- 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- ščepec zdrobljenega čilija
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 2 pečeni papriki (iz kozarca)
- 300 g krompirja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
- 250 g bele ribe ali lososa
- 8 tankih rezin bagete
- sol
- poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 3 žlice masla
- 1 nasekljana čebula
- 1 drobno nasekljan strok česna
- 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
- 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- ščepec zdrobljenega čilija
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 2 pečeni papriki (iz kozarca)
- 300 g krompirja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
- 250 g bele ribe ali lososa
- 8 tankih rezin bagete
- sol
- poper
Postopek
V kozici segrejemo žlico masla in pražimo čebulo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo polovico sesekljanega česna, premešamo, in ko zadiši, dodamo sesekljan in pretlačen paradižnik, kis in čili. V omako zdrobimo jušno kocko, dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan krompir. Solimo, popramo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo stopnjo. V preostalo maslo vmešamo žlico peteršilja in preostali česen, rahlo solimo in popramo. Rezine kruha na obeh straneh svetlo popečemo pod žarom, nato eno stran premažemo z začinjenim maslom ter vrnemo v pečico, da se maslo stopi in porumeni.
V paradižnikovo omako vstavimo odtajane morske sadeže in ribo, narezano na kose, in kuhamo približno 5 minut, da se vse skuha. Enolončnico posujemo s peteršiljem, razdelimo na krožnike in postrežemo s popečenim kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake tortice s pinjencem in medeno pečenim sadjem
Pisane tortice za poletni piknik
Zelena omaka z jogurtom
Čas je za preizkušanje in pokušanje, kako neverjetno in učinkovito lahko z zelišči nadgradimo preproste sestavine in jedi!