
Kaj boste skuhali danes?
Kruhova solata z jabolki in bučo
Kruhova solata z jabolki in bučo

Sestavine
- ½ velike muškatne buče
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 6 žajbljevih listov
- 2 jabolki
- 3 žlice bistrega medu
- 4 žlice rdečega vinskega kisa
- 200 g kruha s hrustljavo skorjo (npr. čabata)
- 100 g lešnikov
- 200 g kodrolistnega ohrovta
- 100 g suhih brusnic
- sol
- poper

Retro klasika: jogurtovo pecivo, ki ga morate znova speči
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Vikend izziv: čudovite domače pite, ki vam jih bodo vsi zavidali
Jesen je kot nalašč za peko čudovitih sadnih pit. Za osnovo lahko uporabite naš preizkušen recept za krhko testo, nato pa se poigrajte z nadevi in čudovito okrasitvijo.

Mali vodnik po azijskih pijačah iz riža
Riž je v Aziji pomembna surovina za pripravo pijač. Njegova razširjenost je proizvajalcem omogočila pravi peskovnik za eksperimentiranje in privedla do zanimivega nabora.
Sestavine
- ½ velike muškatne buče
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 6 žajbljevih listov
- 2 jabolki
- 3 žlice bistrega medu
- 4 žlice rdečega vinskega kisa
- 200 g kruha s hrustljavo skorjo (npr. čabata)
- 100 g lešnikov
- 200 g kodrolistnega ohrovta
- 100 g suhih brusnic
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo narežemo na koščke in jo položimo na nizek pekač, pokapamo z 1 žlico olja, posipamo z nasekljanim žajbljem, solimo in popramo. Premešamo in pečemo 30 minut.
Jabolkoma odstranimo peščišče in ju narežemo na tanke krhlje, priložimo jih na pekač, pokapamo z medom in zmešamo z bučo. Kruh natrgamo na koščke in ga damo na drug pekač. Oba pekača damo v pečico in pečemo še 10 do 15 minut, da se buča in jabolka zmehčajo in začnejo karamelizirati, kruh pa se hrustljavo opeče.
Medtem nasekljamo lešnike in jih suho popražimo v majhni ponvi, da se zlato obarvajo. Nasekljan kodrolistni ohrovt damo v kozico, prilijemo 1 cm vode, malo solimo, zavremo in nežno kuhamo največ 5 minut, da ovene, nato ga temeljito odcedimo. Pekača vzamemo iz pečice in damo na stran, da se malo ohladita.
Preostalo olje, med in kis zmešamo v veliki skledi s soljo in poprom. Dodamo ohrovt, brusnice, lešnike, bučo, jabolka in popečen kruh. Premešamo in preložimo na velik servirni krožnik ali porazdelimo po navadnih krožnikih in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Super čokoladna sladoledna kupa s pokovko
Srnji žličniki z datljevo omako
Pištunj s popečenim pršutom in oljčno zabelo
Gosta pirejasta jed iz krompirja, stročjega fižola in buč.
Krompirjeve culice z rdečim zeljem
Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.