© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kruhova solata z jabolki in bučo

Kruhova solata z jabolki in bučo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kruhova solata z jabolki in buco

Sestavine

  • ½ velike muškatne buče
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 6 žajbljevih listov
  • 2 jabolki
  • 3 žlice bistrega medu
  • 4 žlice rdečega vinskega kisa
  • 200 g kruha s hrustljavo skorjo (npr. čabata)
  • 100 g lešnikov
  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 100 g suhih brusnic
  • sol
  • poper
meal prep, riž, čičerika

Poenostavite si teden z meal prepom

Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.

Sestavine

  • ½ velike muškatne buče
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 6 žajbljevih listov
  • 2 jabolki
  • 3 žlice bistrega medu
  • 4 žlice rdečega vinskega kisa
  • 200 g kruha s hrustljavo skorjo (npr. čabata)
  • 100 g lešnikov
  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 100 g suhih brusnic
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo narežemo na koščke in jo položimo na nizek pekač, pokapamo z 1 žlico olja, posipamo z nasekljanim žajbljem, solimo in popramo. Premešamo in pečemo 30 minut.

2

Jabolkoma odstranimo peščišče in ju narežemo na tanke krhlje, priložimo jih na pekač, pokapamo z medom in zmešamo z bučo. Kruh natrgamo na koščke in ga damo na drug pekač. Oba pekača damo v pečico in pečemo še 10 do 15 minut, da se buča in jabolka zmehčajo in začnejo karamelizirati, kruh pa se hrustljavo opeče.

3

Medtem nasekljamo lešnike in jih suho popražimo v majhni ponvi, da se zlato obarvajo. Nasekljan kodrolistni ohrovt damo v kozico, prilijemo 1 cm vode, malo solimo, zavremo in nežno kuhamo največ 5 minut, da ovene, nato ga temeljito odcedimo. Pekača vzamemo iz pečice in damo na stran, da se malo ohladita.

4

Preostalo olje, med in kis zmešamo v veliki skledi s soljo in poprom. Dodamo ohrovt, brusnice, lešnike, bučo, jabolka in popečen kruh. Premešamo in preložimo na velik servirni krožnik ali porazdelimo po navadnih krožnikih in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Bučni njoki z žajbljem

2 h 10 min
Srednje zahtevno

Segedin golaž

Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.

1 h 40 min
Enostavno

Jušna zelenjava, sušena v pečici

Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.

8 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.