© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kruhova solata z jabolki in bučo

Kruhova solata z jabolki in bučo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kruhova solata z jabolki in buco

Sestavine

  • ½ velike muškatne buče
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 6 žajbljevih listov
  • 2 jabolki
  • 3 žlice bistrega medu
  • 4 žlice rdečega vinskega kisa
  • 200 g kruha s hrustljavo skorjo (npr. čabata)
  • 100 g lešnikov
  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 100 g suhih brusnic
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • ½ velike muškatne buče
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 6 žajbljevih listov
  • 2 jabolki
  • 3 žlice bistrega medu
  • 4 žlice rdečega vinskega kisa
  • 200 g kruha s hrustljavo skorjo (npr. čabata)
  • 100 g lešnikov
  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 100 g suhih brusnic
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo narežemo na koščke in jo položimo na nizek pekač, pokapamo z 1 žlico olja, posipamo z nasekljanim žajbljem, solimo in popramo. Premešamo in pečemo 30 minut.

2

Jabolkoma odstranimo peščišče in ju narežemo na tanke krhlje, priložimo jih na pekač, pokapamo z medom in zmešamo z bučo. Kruh natrgamo na koščke in ga damo na drug pekač. Oba pekača damo v pečico in pečemo še 10 do 15 minut, da se buča in jabolka zmehčajo in začnejo karamelizirati, kruh pa se hrustljavo opeče.

3

Medtem nasekljamo lešnike in jih suho popražimo v majhni ponvi, da se zlato obarvajo. Nasekljan kodrolistni ohrovt damo v kozico, prilijemo 1 cm vode, malo solimo, zavremo in nežno kuhamo največ 5 minut, da ovene, nato ga temeljito odcedimo. Pekača vzamemo iz pečice in damo na stran, da se malo ohladita.

4

Preostalo olje, med in kis zmešamo v veliki skledi s soljo in poprom. Dodamo ohrovt, brusnice, lešnike, bučo, jabolka in popečen kruh. Premešamo in preložimo na velik servirni krožnik ali porazdelimo po navadnih krožnikih in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.