Kaj boste skuhali danes?
Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka
Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka
Sestavine
- 400 g pljučne pečenke
- sol
- poper
- 2 žlici olja za peko
- 4 žlice sojine omake
- 200 g bučk
- 200 g zelenih belušev
- 100 g korenja
- 50 g stročjega graha
- 150 g belih belušev
- 1 žlica sezamovih semen
- oljčno olje in maslo za peko
- nekaj kapljic sezamovega olja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g pljučne pečenke
- sol
- poper
- 2 žlici olja za peko
- 4 žlice sojine omake
- 200 g bučk
- 200 g zelenih belušev
- 100 g korenja
- 50 g stročjega graha
- 150 g belih belušev
- 1 žlica sezamovih semen
- oljčno olje in maslo za peko
- nekaj kapljic sezamovega olja
Postopek
Pljučno pečenko narežemo najprej na rezine, nato pa na trakove ter začinimo s soljo in poprom.
Bučke operemo, očistimo in narežemo na koščke. Beluše in stroke stročjega graha razpolovimo. Korenček ostrgamo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo v skledi pomešamo s sezamovimi semeni.
V voku segrejemo olje. Meso na hitro popražimo, zalijemo s sojino omako, preložimo v drugo posodo in na toplem prihranimo.
V voku sedaj segrejemo oljčno olje in malo masla. Dodamo zelenjavo in popražimo toliko, da je še čvrsta. Začinimo s soljo in sezamovim oljem. Dodamo meso skupaj s sokom od pečenja, zmešamo in po okusu še začinimo. Jed serviramo na krožnike in vroče ponudimo.