
Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka
Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka

Sestavine
- 400 g pljučne pečenke
- sol
- poper
- 2 žlici olja za peko
- 4 žlice sojine omake
- 200 g bučk
- 200 g zelenih belušev
- 100 g korenja
- 50 g stročjega graha
- 150 g belih belušev
- 1 žlica sezamovih semen
- oljčno olje in maslo za peko
- nekaj kapljic sezamovega olja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g pljučne pečenke
- sol
- poper
- 2 žlici olja za peko
- 4 žlice sojine omake
- 200 g bučk
- 200 g zelenih belušev
- 100 g korenja
- 50 g stročjega graha
- 150 g belih belušev
- 1 žlica sezamovih semen
- oljčno olje in maslo za peko
- nekaj kapljic sezamovega olja
Postopek
Pljučno pečenko narežemo najprej na rezine, nato pa na trakove ter začinimo s soljo in poprom.
Bučke operemo, očistimo in narežemo na koščke. Beluše in stroke stročjega graha razpolovimo. Korenček ostrgamo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo v skledi pomešamo s sezamovimi semeni.
V voku segrejemo olje. Meso na hitro popražimo, zalijemo s sojino omako, preložimo v drugo posodo in na toplem prihranimo.
V voku sedaj segrejemo oljčno olje in malo masla. Dodamo zelenjavo in popražimo toliko, da je še čvrsta. Začinimo s soljo in sezamovim oljem. Dodamo meso skupaj s sokom od pečenja, zmešamo in po okusu še začinimo. Jed serviramo na krožnike in vroče ponudimo.