© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zitronennudeln

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete

Postopek

1

Rezance v veliki količini vrele osoljene vode, ki smo ji dodali malo limonovega soka, skuhamo al dente.

2

Medtem ko se rezanci kuhajo, pripravimo omako. Najprej stepemo jajca. Baziliki osmukamo liste, jih operemo, osušimo in drobno sesekljamo, česen pa olupimo in drobno narežemo. V stepena jajca najprej vmešamo česen, sol, poper, parmezan, naribano limonovo lupino, limonovo olje in čili v prahu, nato pa dodamo še baziliko in limetin sok. Dobro premešamo in mešanico damo v segreto skledo.

3

Kuhane rezance odcedimo, jih še vroče zmešamo s pripravljeno jajčno omako in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči

Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč

1 h
Srednje zahtevno

Kaneloni s špinačo in skuto

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Goveje rezinice z brokolijem

Preproste goveje rezinice, polne okusa

20 min
Enostavno

Vegansko maslo

Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.

5 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.