© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zitronennudeln

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete

Postopek

1

Rezance v veliki količini vrele osoljene vode, ki smo ji dodali malo limonovega soka, skuhamo al dente.

2

Medtem ko se rezanci kuhajo, pripravimo omako. Najprej stepemo jajca. Baziliki osmukamo liste, jih operemo, osušimo in drobno sesekljamo, česen pa olupimo in drobno narežemo. V stepena jajca najprej vmešamo česen, sol, poper, parmezan, naribano limonovo lupino, limonovo olje in čili v prahu, nato pa dodamo še baziliko in limetin sok. Dobro premešamo in mešanico damo v segreto skledo.

3

Kuhane rezance odcedimo, jih še vroče zmešamo s pripravljeno jajčno omako in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.