© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zitronennudeln

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete

Postopek

1

Rezance v veliki količini vrele osoljene vode, ki smo ji dodali malo limonovega soka, skuhamo al dente.

2

Medtem ko se rezanci kuhajo, pripravimo omako. Najprej stepemo jajca. Baziliki osmukamo liste, jih operemo, osušimo in drobno sesekljamo, česen pa olupimo in drobno narežemo. V stepena jajca najprej vmešamo česen, sol, poper, parmezan, naribano limonovo lupino, limonovo olje in čili v prahu, nato pa dodamo še baziliko in limetin sok. Dobro premešamo in mešanico damo v segreto skledo.

3

Kuhane rezance odcedimo, jih še vroče zmešamo s pripravljeno jajčno omako in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.