© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polpete iz hobotnice

Polpete iz hobotnice

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polpeti_iz_hobotnice

Sestavine

  • 1 majhna hobotnica (pribl. 500 g)
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 50 g sredice starega kruha
  • malo mleka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 4 žlice naribanega ovčjega sira
  • 1 majhno jajce
  • ščep soli
  • drobtine po potrebi
  • olje za cvrenje

Sestavine

  • 1 majhna hobotnica (pribl. 500 g)
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 50 g sredice starega kruha
  • malo mleka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 4 žlice naribanega ovčjega sira
  • 1 majhno jajce
  • ščep soli
  • drobtine po potrebi
  • olje za cvrenje

Postopek

1

V lonec nalijemo hladno vodo in vanjo dodamo korenček, steblo zelene in čebulo. Pristavimo na ogenj, in ko voda zavre, primemo očiščeno hobotnico za glavo in lovke do polovice potopimo v vodo. Ko se lovke zavihajo, hobotnico dvignemo in počakamo, da voda spet zavre, nato jo potopimo do konca lovk. Ponovno jo dvignemo, in ko voda zavre, jo spustimo v lonec ter kuhamo približno 45 minut.

2

Kruh namočimo v mleko. Ko je hobotnica kuhana, jo narežemo na majhne koščke, da dobimo mehko maso. V skledo damo jajce in sir ter dobro zmešamo, dodamo hobotnico, ožet kruh, nasekljan česen, peteršilj ter ščep soli in popra, nato pa primešamo še toliko drobtin, da dobimo čvrsto maso.

3

V ponvi segrejemo olje za cvrenje. Iz mase oblikujemo polpete in jih povaljamo v drobtinah. Po vseh straneh jih zlato ocvremo v olju.

Priljubljeni recepti

Rustikalna sadna pita

Z robidnicami, borovnicami in slivami

1 h
Enostavno

Goveji ragu z rdečim vinom

1 h 30 min
Enostavno

Dišeči želodovi piškoti

Ljubki piškoti za jesensko sladkanje

30 min
Enostavno

Krompirjeva solata s slanino in čebulo

Tokrat bomo krompir spekli na žaru, potem pa posuli s hrustljavimi kockami slanine in svežimi zelišči

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.