© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polpete iz hobotnice

Polpete iz hobotnice

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polpeti_iz_hobotnice

Sestavine

  • 1 majhna hobotnica (pribl. 500 g)
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 50 g sredice starega kruha
  • malo mleka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 4 žlice naribanega ovčjega sira
  • 1 majhno jajce
  • ščep soli
  • drobtine po potrebi
  • olje za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 majhna hobotnica (pribl. 500 g)
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 50 g sredice starega kruha
  • malo mleka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 4 žlice naribanega ovčjega sira
  • 1 majhno jajce
  • ščep soli
  • drobtine po potrebi
  • olje za cvrenje

Postopek

1

V lonec nalijemo hladno vodo in vanjo dodamo korenček, steblo zelene in čebulo. Pristavimo na ogenj, in ko voda zavre, primemo očiščeno hobotnico za glavo in lovke do polovice potopimo v vodo. Ko se lovke zavihajo, hobotnico dvignemo in počakamo, da voda spet zavre, nato jo potopimo do konca lovk. Ponovno jo dvignemo, in ko voda zavre, jo spustimo v lonec ter kuhamo približno 45 minut.

2

Kruh namočimo v mleko. Ko je hobotnica kuhana, jo narežemo na majhne koščke, da dobimo mehko maso. V skledo damo jajce in sir ter dobro zmešamo, dodamo hobotnico, ožet kruh, nasekljan česen, peteršilj ter ščep soli in popra, nato pa primešamo še toliko drobtin, da dobimo čvrsto maso.

3

V ponvi segrejemo olje za cvrenje. Iz mase oblikujemo polpete in jih povaljamo v drobtinah. Po vseh straneh jih zlato ocvremo v olju.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.