
Rezanci s pokrovačami, ovitimi v pršut
Hitre, a fine testenine
Rezanci s pokrovačami, ovitimi v pršut
Hitre, a fine testenine

Sestavine
- 6 školjk pokrovač (meso s koralo)
- 6 rezin pršuta, prerezanih po dolgem
- 180 g svežih jajčnih rezancev
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 drobno sesekljani stroki česna
- ¼ žličke timijanovih lističev
- naribana lupinica 1 limone
- sok ½ limone
- 4 žlice suhega vermuta ali belega vina
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- črni poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 6 školjk pokrovač (meso s koralo)
- 6 rezin pršuta, prerezanih po dolgem
- 180 g svežih jajčnih rezancev
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 drobno sesekljani stroki česna
- ¼ žličke timijanovih lističev
- naribana lupinica 1 limone
- sok ½ limone
- 4 žlice suhega vermuta ali belega vina
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- črni poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
Postopek
Oranžne korale odrežemo od mesa pokrovač in jih drobno sesekljamo. Meso pokrovač razrežemo na 2 debela dela in vsakega ovijemo s polovično rezino pršuta.
Testenine skuhamo osoljeni vreli vodi, da so še al dente (trajalo bo približno 4 minute). Medtem v veliki globoki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem pečemo pokrovače 1 do 2 minuti, le toliko, da se zapeče pršut in se pokrovače v notranjosti rahlo spečejo. Vzamemo jih iz ponve in položimo na ogret krožnik, kjer naj počivajo.
V ponev damo česen in ga med mešanjem pražimo, da zarumeni, priložimo sesekljane korale in timijan ter pražimo še nekaj minut. Dodamo limonovo lupinico, sok in vermut ter zavremo. Pokuhamo, da povre vsaj za polovico, nato vmešamo peteršilj. Rezance odcedimo, stresemo v ponev, solimo po okusu in začinimo z veliko črnega popra. Dobro premešamo. Rezance obložimo s pokrovačami, ovitimi v pršut, in postrežemo. Po želji jed pokapljamo še z malo oljčnega olja.