© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rezanci s pokrovačami, ovitimi v pršut

Hitre, a fine testenine

Rezanci s pokrovačami, ovitimi v pršut

Hitre, a fine testenine

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rezanci-s-pokrovacami-ovitimi-v-prsut_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 6 školjk pokrovač (meso s koralo)
  • 6 rezin pršuta, prerezanih po dolgem
  • 180 g svežih jajčnih rezancev
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 drobno sesekljani stroki česna
  • ¼ žličke timijanovih lističev
  • naribana lupinica 1 limone
  • sok ½ limone
  • 4 žlice suhega vermuta ali belega vina
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • črni poper
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

Sestavine

  • 6 školjk pokrovač (meso s koralo)
  • 6 rezin pršuta, prerezanih po dolgem
  • 180 g svežih jajčnih rezancev
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 drobno sesekljani stroki česna
  • ¼ žličke timijanovih lističev
  • naribana lupinica 1 limone
  • sok ½ limone
  • 4 žlice suhega vermuta ali belega vina
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • črni poper
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Oranžne korale odrežemo od mesa pokrovač in jih drobno sesekljamo. Meso pokrovač razrežemo na 2 debela dela in vsakega ovijemo s polovično rezino pršuta.

2

Testenine skuhamo osoljeni vreli vodi, da so še al dente (trajalo bo približno 4 minute). Medtem v veliki globoki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem pečemo pokrovače 1 do 2 minuti, le toliko, da se zapeče pršut in se pokrovače v notranjosti rahlo spečejo. Vzamemo jih iz ponve in položimo na ogret krožnik, kjer naj počivajo.

3

V ponev damo česen in ga med mešanjem pražimo, da zarumeni, priložimo sesekljane korale in timijan ter pražimo še nekaj minut. Dodamo limonovo lupinico, sok in vermut ter zavremo. Pokuhamo, da povre vsaj za polovico, nato vmešamo peteršilj. Rezance odcedimo, stresemo v ponev, solimo po okusu in začinimo z veliko črnega popra. Dobro premešamo. Rezance obložimo s pokrovačami, ovitimi v pršut, in postrežemo. Po želji jed pokapljamo še z malo oljčnega olja.

Priljubljeni recepti

Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo

Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure

20 min
Srednje zahtevno

Kokoš v hladni marinadi

»Mrzla kokoš«

Enostavno

Turški sataraš

Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.