
Kaj boste skuhali danes?
Rezanci s pokrovačami, ovitimi v pršut
Hitre, a fine testenine
Rezanci s pokrovačami, ovitimi v pršut
Hitre, a fine testenine

Sestavine
- 6 školjk pokrovač (meso s koralo)
- 6 rezin pršuta, prerezanih po dolgem
- 180 g svežih jajčnih rezancev
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 drobno sesekljani stroki česna
- ¼ žličke timijanovih lističev
- naribana lupinica 1 limone
- sok ½ limone
- 4 žlice suhega vermuta ali belega vina
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- črni poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 6 školjk pokrovač (meso s koralo)
- 6 rezin pršuta, prerezanih po dolgem
- 180 g svežih jajčnih rezancev
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 drobno sesekljani stroki česna
- ¼ žličke timijanovih lističev
- naribana lupinica 1 limone
- sok ½ limone
- 4 žlice suhega vermuta ali belega vina
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- črni poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
Postopek
Oranžne korale odrežemo od mesa pokrovač in jih drobno sesekljamo. Meso pokrovač razrežemo na 2 debela dela in vsakega ovijemo s polovično rezino pršuta.
Testenine skuhamo osoljeni vreli vodi, da so še al dente (trajalo bo približno 4 minute). Medtem v veliki globoki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem pečemo pokrovače 1 do 2 minuti, le toliko, da se zapeče pršut in se pokrovače v notranjosti rahlo spečejo. Vzamemo jih iz ponve in položimo na ogret krožnik, kjer naj počivajo.
V ponev damo česen in ga med mešanjem pražimo, da zarumeni, priložimo sesekljane korale in timijan ter pražimo še nekaj minut. Dodamo limonovo lupinico, sok in vermut ter zavremo. Pokuhamo, da povre vsaj za polovico, nato vmešamo peteršilj. Rezance odcedimo, stresemo v ponev, solimo po okusu in začinimo z veliko črnega popra. Dobro premešamo. Rezance obložimo s pokrovačami, ovitimi v pršut, in postrežemo. Po želji jed pokapljamo še z malo oljčnega olja.