
Rdeč vinski žele
Vinski žele za piko na i k slastni pojedini
Rdeč vinski žele
Vinski žele za piko na i k slastni pojedini

Sestavine
- 3,75 dl rdečega vina, npr. modre frankinje
- 200 g želirnega sladkorja
- 1 zvezdni janež
- 1 nageljnova žbica
- ½ cimetove palčke
- ščep pimenta
- ½ vaniljevega stroka

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 3,75 dl rdečega vina, npr. modre frankinje
- 200 g želirnega sladkorja
- 1 zvezdni janež
- 1 nageljnova žbica
- ½ cimetove palčke
- ščep pimenta
- ½ vaniljevega stroka
Postopek
Vaniljev strok razpremo in iz njega postrgamo semena. V srednje veliko kozico nalijemo vino in dodamo sladkor, zvezdni janež, nageljnovo žbico, cimetovo palčko, piment, vaniljev strok in semena. Zmešamo in nežno segrejemo, da se sladkor stopi.
Povišamo temperaturo in pustimo vreti 20 minut, da nekoliko povre in tekočina postane sirupasta. Precedimo v steriliziran kozarček in pustimo, da se popolnoma ohladi. V hladilniku se žele obdrži do 1 meseca.