
Kaj boste skuhali danes?
Rdeč vinski žele
Vinski žele za piko na i k slastni pojedini
Rdeč vinski žele
Vinski žele za piko na i k slastni pojedini

Sestavine
- 3,75 dl rdečega vina, npr. modre frankinje
- 200 g želirnega sladkorja
- 1 zvezdni janež
- 1 nageljnova žbica
- ½ cimetove palčke
- ščep pimenta
- ½ vaniljevega stroka

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 3,75 dl rdečega vina, npr. modre frankinje
- 200 g želirnega sladkorja
- 1 zvezdni janež
- 1 nageljnova žbica
- ½ cimetove palčke
- ščep pimenta
- ½ vaniljevega stroka
Postopek
Vaniljev strok razpremo in iz njega postrgamo semena. V srednje veliko kozico nalijemo vino in dodamo sladkor, zvezdni janež, nageljnovo žbico, cimetovo palčko, piment, vaniljev strok in semena. Zmešamo in nežno segrejemo, da se sladkor stopi.
Povišamo temperaturo in pustimo vreti 20 minut, da nekoliko povre in tekočina postane sirupasta. Precedimo v steriliziran kozarček in pustimo, da se popolnoma ohladi. V hladilniku se žele obdrži do 1 meseca.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti