© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva solata po mediteransko

Odlična je kot priloga k jedem z žara

Krompirjeva solata po mediteransko

Odlična je kot priloga k jedem z žara

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjeva solata po mediteransko

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlička svežega ali posušenega origana
  • 1 majhna pločevinka (200 g) češnjevih paradižnikov
  • 100 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca ali pa jo spečemo sami)
  • 300 g mladega krompirja
  • 25 g črnih oliv
  • pest listov bazilike
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlička svežega ali posušenega origana
  • 1 majhna pločevinka (200 g) češnjevih paradižnikov
  • 100 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca ali pa jo spečemo sami)
  • 300 g mladega krompirja
  • 25 g črnih oliv
  • pest listov bazilike
  • sol

Postopek

1

Čebulo tanko narežemo, česen pa stremo. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 do 10 minut, da se zmehča. Dodamo česen in origano ter pražimo še dodatno minuto. Primešamo paradižnik in vloženo narezano papriko, dobro začinimo in dušimo še 10 minut.

2

Medtem v posodi s slano vodo 10 do 15 minut kuhamo krompir, da se zmehča. Če je krompir večji, ga razpolovimo. Dobro ga odcedimo in zmešamo z omako, ki smo jo pripravili. Po vrhu solate dodamo še razpolovljene olive ter natrgane liste bazilike. Postrežemo toplo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.