© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveje rezinice z brokolijem

Preproste goveje rezinice, polne okusa

Goveje rezinice z brokolijem

Preproste goveje rezinice, polne okusa

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goveje rezinice z brokolijem

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 400 g govejih zrezkov
  • 1 večja glava brokolija
  • 4 stebla zelene
  • 1,5 dl goveje juhe
  • 2 žlici smetanovega hrena
  • 2 žlici maskarponeja ali skute
  • sol in poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 400 g govejih zrezkov
  • 1 večja glava brokolija
  • 4 stebla zelene
  • 1,5 dl goveje juhe
  • 2 žlici smetanovega hrena
  • 2 žlici maskarponeja ali skute
  • sol in poper

Postopek

1

Zrezke narežemo na rezinice. Brokoli očistimo in razdelimo na posamezne cvetove. Zeleno očistimo in poševno narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo oreške. Nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.

2

Govedino solimo, izdatno začinimo s poprom in jo na visokem ognju minuto do dve pečemo, da porjavi. Vzamemo jo iz ponve in damo k oreškom. V ponev damo brokoli in zeleno ter pražimo 2   minuti. Nato zalijemo z juho, pokrijemo in kuhljamo še 2 minuti. Medtem zmešamo smetanov hren in maskarpone ali skuto.

3

Govedino in oreške damo nazaj v ponev in jo zmešamo z zelenjavo. Goveje rezinice z brokolijem postrežemo s kremno hrenovo omako in krompirjevim pirejem.

Nasvet

Za bolj orientalsko različico zmešajte oljčno olje s sezamovim, smetanov hren s skuto nadomestite s sojino omako, govedino pa začinite z žličko kitajske začimbne mešanice »pet začimb«, ki jo običajno sestavljajo sečuanski poper, nageljnove žbice, koromačeva semena, cimet in zvezdasti janež.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.