Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Postopek
Maslo, sladkor in jajce na hitro zmešamo v gladko maso. Dodamo moko s pecilnim praškom in vgnetemo testo. Za nekaj časa ga damo v hladilnik, nato ga razvaljamo na rahlo pomokani površini tako, da z njim lahko obložimo model za pito s premerom 23 cm. Odvečno testo odrežemo, na testo pa položimo papir za peko in ga obložimo s fižolom. Pustimo na hladnem počivati 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo pečemo 15 minut, nato previdno odstranimo papir za peko in fižol ter pečemo še 5 minut, da se testo malo zapeče. Medtem stepemo jajca, smetano, sladkor in vaniljevo aromo. Muškatno grozdje očistimo.
Muškatno grozdje posujemo po testu, vse skupaj pa prelijemo z vaniljevo jajčno mešanico. Pečemo 35 do 40 minut, da se krema lepo zapeče, grozdje pa zmehča. Preden postrežemo, malo ohladimo, lahko pa postrežemo tudi popolnoma hladno. Po želji posipamo s sladkorjem v prahu.