Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
krhko testo
- 150 g moke
- 100 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
- noževa konica pecilnega praška
nadev
- 2 veliki jajci
- 2 dl smetane
- 85 g sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 300 g muškatnega grozdja
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Postopek
Maslo, sladkor in jajce na hitro zmešamo v gladko maso. Dodamo moko s pecilnim praškom in vgnetemo testo. Za nekaj časa ga damo v hladilnik, nato ga razvaljamo na rahlo pomokani površini tako, da z njim lahko obložimo model za pito s premerom 23 cm. Odvečno testo odrežemo, na testo pa položimo papir za peko in ga obložimo s fižolom. Pustimo na hladnem počivati 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo pečemo 15 minut, nato previdno odstranimo papir za peko in fižol ter pečemo še 5 minut, da se testo malo zapeče. Medtem stepemo jajca, smetano, sladkor in vaniljevo aromo. Muškatno grozdje očistimo.
Muškatno grozdje posujemo po testu, vse skupaj pa prelijemo z vaniljevo jajčno mešanico. Pečemo 35 do 40 minut, da se krema lepo zapeče, grozdje pa zmehča. Preden postrežemo, malo ohladimo, lahko pa postrežemo tudi popolnoma hladno. Po želji posipamo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.