© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pita z grozdjem in vaniljevo kremo

Pita z grozdjem in vaniljevo kremo

Čas priprave 1 h 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pita z grozdjem in vaniljevo kremo

Sestavine

krhko testo

  • 150 g moke
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja v prahu
  • noževa konica pecilnega praška

nadev

  • 2 veliki jajci
  • 2 dl smetane
  • 85 g sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 300 g muškatnega grozdja
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

krhko testo

  • 150 g moke
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja v prahu
  • noževa konica pecilnega praška

nadev

  • 2 veliki jajci
  • 2 dl smetane
  • 85 g sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 300 g muškatnega grozdja
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip (po želji)

Postopek

1

Maslo, sladkor in jajce na hitro zmešamo v gladko maso. Dodamo moko s pecilnim praškom in vgnetemo testo. Za nekaj časa ga damo v hladilnik, nato ga razvaljamo na rahlo pomokani površini tako, da z njim lahko obložimo model za pito s premerom 23 cm. Odvečno testo odrežemo, na testo pa položimo papir za peko in ga obložimo s fižolom. Pustimo na hladnem počivati 30 minut.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo pečemo 15 minut, nato previdno odstranimo papir za peko in fižol ter pečemo še 5 minut, da se testo malo zapeče. Medtem stepemo jajca, smetano, sladkor in vaniljevo aromo. Muškatno grozdje očistimo.

3

Muškatno grozdje posujemo po testu, vse skupaj pa prelijemo z vaniljevo jajčno mešanico. Pečemo 35 do 40 minut, da se krema lepo zapeče, grozdje pa zmehča. Preden postrežemo, malo ohladimo, lahko pa postrežemo tudi popolnoma hladno. Po želji posipamo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.