Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 šalotki
- 1,75 dl portovca
- 1,75 dl rdečega vina
- 1 vejica rožmarina
- 1 lovorov list
- 8 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici masla
- ščep sladkorja
- sol in poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 šalotki
- 1,75 dl portovca
- 1,75 dl rdečega vina
- 1 vejica rožmarina
- 1 lovorov list
- 8 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici masla
- ščep sladkorja
- sol in poper
Postopek
Šalotki drobno sesekljamo. V veliko ponev damo olje, pristavimo na srednjo temperaturo in dodamo šalotko. Pražimo jo kakih 10 minut, da se zlato rjavo obarva in karamelizira.
Dodamo portovec, rdeče vino in zelišča ter nežno kuhamo 10 minut ali toliko časa, da se reducira za polovico.
Prilijemo jušno osnovo in spet kuhamo toliko časa, da se zreducira za polovico, nato omako precedimo in zavržemo šalotko ter zelišča.
Omako prelijemo v čisto kozico in zavremo. Odstavimo s štedilnika in z metlico vmešamo maslo, nato po okusu začinimo s sladkorjem, soljo in poprom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja rulada s kuskusom in pinjolami
Bodite kreativni in pripravite novo piščančjo jed
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo