© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Omaka iz rdečega vina

Vinska omaka povzdigne vsako jed

Omaka iz rdečega vina

Vinska omaka povzdigne vsako jed

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 2,7 dl (za 6–8 oseb)
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vinski žele

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 šalotki
  • 1,75 dl portovca
  • 1,75 dl rdečega vina
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 lovorov list
  • 8 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici masla
  • ščep sladkorja
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 šalotki
  • 1,75 dl portovca
  • 1,75 dl rdečega vina
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 lovorov list
  • 8 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici masla
  • ščep sladkorja
  • sol in poper

Postopek

1

Šalotki drobno sesekljamo. V veliko ponev damo olje, pristavimo na srednjo temperaturo in dodamo šalotko. Pražimo jo kakih 10 minut, da se zlato rjavo obarva in karamelizira.

2

Dodamo portovec, rdeče vino in zelišča ter nežno kuhamo 10 minut ali toliko časa, da se reducira za polovico.

3

Prilijemo jušno osnovo in spet kuhamo toliko časa, da se zreducira za polovico, nato omako precedimo in zavržemo šalotko ter zelišča.

4

Omako prelijemo v čisto kozico in zavremo. Odstavimo s štedilnika in z metlico vmešamo maslo, nato po okusu začinimo s sladkorjem, soljo in poprom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.