© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Omaka iz rdečega vina

Vinska omaka povzdigne vsako jed

Omaka iz rdečega vina

Vinska omaka povzdigne vsako jed

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 2,7 dl (za 6–8 oseb)
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vinski žele

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 šalotki
  • 1,75 dl portovca
  • 1,75 dl rdečega vina
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 lovorov list
  • 8 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici masla
  • ščep sladkorja
  • sol in poper

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 šalotki
  • 1,75 dl portovca
  • 1,75 dl rdečega vina
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 lovorov list
  • 8 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici masla
  • ščep sladkorja
  • sol in poper

Postopek

1

Šalotki drobno sesekljamo. V veliko ponev damo olje, pristavimo na srednjo temperaturo in dodamo šalotko. Pražimo jo kakih 10 minut, da se zlato rjavo obarva in karamelizira.

2

Dodamo portovec, rdeče vino in zelišča ter nežno kuhamo 10 minut ali toliko časa, da se reducira za polovico.

3

Prilijemo jušno osnovo in spet kuhamo toliko časa, da se zreducira za polovico, nato omako precedimo in zavržemo šalotko ter zelišča.

4

Omako prelijemo v čisto kozico in zavremo. Odstavimo s štedilnika in z metlico vmešamo maslo, nato po okusu začinimo s sladkorjem, soljo in poprom.

Priljubljeni recepti

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Vaniljevi piščančki na palčki

Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.

Srednje zahtevno

Pečena račka z ringloji

3 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.