
Kaj boste skuhali danes?
Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed
Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed

Sestavine
- 450 g raže
- 3 žlice moke
- 50 g masla
- 2 žlici kaper
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- sol
- poper

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 450 g raže
- 3 žlice moke
- 50 g masla
- 2 žlici kaper
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- sol
- poper
Postopek
Iz polovice limone iztisnemo sok, drugo polovico narežemo na krhlje (da jih pozneje postrežemo ob ribi). Ražo prerežemo na dva dela. Na velik krožnik stresemo moko, jo solimo in popramo. Ražo povaljamo v moki in otresemo odvečno moko. V veliki ponvi segrejemo polovico masla in ribo vanj položimo. Na vsaki strani jo pečemo 5 do 7 minut, da se zlato obarva. Pečeno ribo preložimo na dva krožnika in postavimo na toplo.
Ponev obrišemo s papirnato brisačo in jo postavimo nazaj na ogenj. Dodamo preostalo maslo in ga segrevamo, da dobi lešnikovo rjavo barvo. Vanj stresemo kapre, nato še sesekljan peteršilj, malo pretresemo na ognju in prilijemo limonov sok. Zavremo, omako začinimo s ščepcem soli in popra in jo prelijemo po ribi. Ribo postrežemo s krompirjevim pirejem, kuhano špinačo ali blitvo in krhlji limone.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine alfredo
Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.