Kaj boste skuhali danes?
Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed
Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed
Sestavine
- 450 g raže
- 3 žlice moke
- 50 g masla
- 2 žlici kaper
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- sol
- poper
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 450 g raže
- 3 žlice moke
- 50 g masla
- 2 žlici kaper
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- sol
- poper
Postopek
Iz polovice limone iztisnemo sok, drugo polovico narežemo na krhlje (da jih pozneje postrežemo ob ribi). Ražo prerežemo na dva dela. Na velik krožnik stresemo moko, jo solimo in popramo. Ražo povaljamo v moki in otresemo odvečno moko. V veliki ponvi segrejemo polovico masla in ribo vanj položimo. Na vsaki strani jo pečemo 5 do 7 minut, da se zlato obarva. Pečeno ribo preložimo na dva krožnika in postavimo na toplo.
Ponev obrišemo s papirnato brisačo in jo postavimo nazaj na ogenj. Dodamo preostalo maslo in ga segrevamo, da dobi lešnikovo rjavo barvo. Vanj stresemo kapre, nato še sesekljan peteršilj, malo pretresemo na ognju in prilijemo limonov sok. Zavremo, omako začinimo s ščepcem soli in popra in jo prelijemo po ribi. Ribo postrežemo s krompirjevim pirejem, kuhano špinačo ali blitvo in krhlji limone.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s pečenim sirom, čičerko in limeto
Spiralne palačinke s cimetom
Prav posebne palačinke, ki bodo s svojo obliko navdušile staro in mlado
Gratinirane klapavice
Pripravili smo jih že na buzaro, v omakah, solatah, juhah … a gratinirane res morate poskusiti!