
Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed
Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed

Sestavine
- 450 g raže
- 3 žlice moke
- 50 g masla
- 2 žlici kaper
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 450 g raže
- 3 žlice moke
- 50 g masla
- 2 žlici kaper
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- sol
- poper
Postopek
Iz polovice limone iztisnemo sok, drugo polovico narežemo na krhlje (da jih pozneje postrežemo ob ribi). Ražo prerežemo na dva dela. Na velik krožnik stresemo moko, jo solimo in popramo. Ražo povaljamo v moki in otresemo odvečno moko. V veliki ponvi segrejemo polovico masla in ribo vanj položimo. Na vsaki strani jo pečemo 5 do 7 minut, da se zlato obarva. Pečeno ribo preložimo na dva krožnika in postavimo na toplo.
Ponev obrišemo s papirnato brisačo in jo postavimo nazaj na ogenj. Dodamo preostalo maslo in ga segrevamo, da dobi lešnikovo rjavo barvo. Vanj stresemo kapre, nato še sesekljan peteršilj, malo pretresemo na ognju in prilijemo limonov sok. Zavremo, omako začinimo s ščepcem soli in popra in jo prelijemo po ribi. Ribo postrežemo s krompirjevim pirejem, kuhano špinačo ali blitvo in krhlji limone.