
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog

Sestavine
- majhen šopek peteršilja
- sok 1 limone
- 3 žlice kaper
- 1⁄2 šalotke
- 6 žlic oljčnega olja
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 manjši mehki solati

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- majhen šopek peteršilja
- sok 1 limone
- 3 žlice kaper
- 1⁄2 šalotke
- 6 žlic oljčnega olja
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 manjši mehki solati
Postopek
Peteršiljeva stebelca drobno sesekljamo, lističe pa grobo. Stebelca damo v veliko skledo in jih zmešamo z limonovim sokom, odcejenimi in drobno sesekljanimi kaprami ter drobno sesekljano šalotko. Z metlico primešamo oljčno olje, solimo in popramo.
Paradižničke razpolovimo, solato ločimo na liste. Dodamo jih v skledo s prelivom, dodamo še peteršiljeve lističe, vse pomešamo in takoj postrežemo.