
Kaj boste skuhali danes?
Ceviche (seviče)
Seviče je nacionalna perujska morska jed marinirana v citrusih.
Ceviche (seviče)
Seviče je nacionalna perujska morska jed marinirana v citrusih.

Sestavine
- 500 g morske ribe
- 1 manjša bela čebula
- 1 žlica nasekljanih listov koriandra
- sok 1 limone ali limete
- sol
- manjša zelena paprika (po želji)

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 500 g morske ribe
- 1 manjša bela čebula
- 1 žlica nasekljanih listov koriandra
- sok 1 limone ali limete
- sol
- manjša zelena paprika (po želji)
Postopek
Surovo meso očiščenih rib narežemo na kocke, velike 0,5 do 1 cm, in jih potopimo v limonov ali limetin sok (ali kombinacijo obeh) ter jih pustimo v njem eno do dve uri. Potem jim primešamo drobno sesekljano čebulo in koriander ter solimo. Po želji dodamo tudi na drobne kocke narezano zeleno papriko.