Kaj boste skuhali danes?
Ceviche (seviče)
Seviče je nacionalna perujska morska jed marinirana v citrusih.
Ceviche (seviče)
Seviče je nacionalna perujska morska jed marinirana v citrusih.
Sestavine
- 500 g morske ribe
- 1 manjša bela čebula
- 1 žlica nasekljanih listov koriandra
- sok 1 limone ali limete
- sol
- manjša zelena paprika (po želji)
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 500 g morske ribe
- 1 manjša bela čebula
- 1 žlica nasekljanih listov koriandra
- sok 1 limone ali limete
- sol
- manjša zelena paprika (po želji)
Postopek
Surovo meso očiščenih rib narežemo na kocke, velike 0,5 do 1 cm, in jih potopimo v limonov ali limetin sok (ali kombinacijo obeh) ter jih pustimo v njem eno do dve uri. Potem jim primešamo drobno sesekljano čebulo in koriander ter solimo. Po želji dodamo tudi na drobne kocke narezano zeleno papriko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Terina s piščancem in porom, zavita v pršut
Gordonova terina, ki jo pripravimo vnaprej, je odlična predjed, ko gostimo prijatelje.