Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na 3 cm velike koščke. Damo jo v primerno veliko skledo in posujemo s cimetom, žlico moke in 2 žlicama sladkorja. Pekač obložimo s pergamentnim papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo na pomokani površini na približno 20 x 30 cm velik kos, ki ga narežemo na kvadrate in jih razporedimo po pekaču.
V drugo skledo damo preostalo moko, sladkor, maslo in kosmiče ter s prsti naredimo drobljenec. Rabarbaro razdelimo na kvadrate tako, da pustimo prostega vsaj centimeter roba pri kvadratih. Rabarbaro posujemo z ovsenim drobljencem in kvadratom zavihamo robove, da preprečimo uhajanje nadeva. Sladico pečemo 20 do 25 minut in še toplo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fazanja pašteta
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem
Rulada iz čokoladnega biskvita s pasijonko in kokosom
Božično deblo malo drugače
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!