
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na 3 cm velike koščke. Damo jo v primerno veliko skledo in posujemo s cimetom, žlico moke in 2 žlicama sladkorja. Pekač obložimo s pergamentnim papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo na pomokani površini na približno 20 x 30 cm velik kos, ki ga narežemo na kvadrate in jih razporedimo po pekaču.
V drugo skledo damo preostalo moko, sladkor, maslo in kosmiče ter s prsti naredimo drobljenec. Rabarbaro razdelimo na kvadrate tako, da pustimo prostega vsaj centimeter roba pri kvadratih. Rabarbaro posujemo z ovsenim drobljencem in kvadratom zavihamo robove, da preprečimo uhajanje nadeva. Sladico pečemo 20 do 25 minut in še toplo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"