
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na 3 cm velike koščke. Damo jo v primerno veliko skledo in posujemo s cimetom, žlico moke in 2 žlicama sladkorja. Pekač obložimo s pergamentnim papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo na pomokani površini na približno 20 x 30 cm velik kos, ki ga narežemo na kvadrate in jih razporedimo po pekaču.
V drugo skledo damo preostalo moko, sladkor, maslo in kosmiče ter s prsti naredimo drobljenec. Rabarbaro razdelimo na kvadrate tako, da pustimo prostega vsaj centimeter roba pri kvadratih. Rabarbaro posujemo z ovsenim drobljencem in kvadratom zavihamo robove, da preprečimo uhajanje nadeva. Sladico pečemo 20 do 25 minut in še toplo postrežemo.