© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmiči

Rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmiči

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmici

Sestavine

  • 5 stebel rabarbare
  • 1 žlička cimeta
  • 3 žlice moke
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • 250 g listnatega testa
  • 3 žlice masla
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • malo moke za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 stebel rabarbare
  • 1 žlička cimeta
  • 3 žlice moke
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • 250 g listnatega testa
  • 3 žlice masla
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • malo moke za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na 3 cm velike koščke. Damo jo v primerno veliko skledo in posujemo s cimetom, žlico moke in 2 žlicama sladkorja. Pekač obložimo s pergamentnim papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo na pomokani površini na približno 20 x 30 cm velik kos, ki ga narežemo na kvadrate in jih razporedimo po pekaču.

2

V drugo skledo damo preostalo moko, sladkor, maslo in kosmiče ter s prsti naredimo drobljenec. Rabarbaro razdelimo na kvadrate tako, da pustimo prostega vsaj centimeter roba pri kvadratih. Rabarbaro posujemo z ovsenim drobljencem in kvadratom zavihamo robove, da preprečimo uhajanje nadeva. Sladico pečemo 20 do 25 minut in še toplo postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.