
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!

Sestavine
- 450 g razkoščičenih sliv
- ½ žličke mešanice začimb za jabolčni zavitek
- 250 g svetlega sladkorja muskovado
- 230 g masla
- 300 g ovsenih kosmičev
- 140 g moke
- 50 g nasekljanih orehov
- 3 žlice medu
- sol
- maslo za model

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 450 g razkoščičenih sliv
- ½ žličke mešanice začimb za jabolčni zavitek
- 250 g svetlega sladkorja muskovado
- 230 g masla
- 300 g ovsenih kosmičev
- 140 g moke
- 50 g nasekljanih orehov
- 3 žlice medu
- sol
- maslo za model
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Slive grobo narežemo. Damo jih v skledo, potresemo z začimbami, 50 g sladkorja, ščepcem soli in vse skupaj premešamo. Pustimo, da slive izpustijo sok in se navzamejo dišav.
V ponvi nežno stopimo maslo. V večji skledi zmešamo kosmiče, moko, orehe in preostali sladkor, da nastane mešanica brez grudic. Dodamo stopljeno maslo in med ter vse skupaj premešamo, da dobimo homogeno maso.
Model velikosti 20 × 20 cm namastimo z maslom. Vanj stresemo polovico mešanice iz kosmičev, malo potlačimo, da dobimo enakomerno površino, nato pa dodamo še namočene slive. Tudi te enakomerno porazdelimo in jih pokrijemo s preostalo kosmičevo mešanico. Pečemo 45 do 50 minut, da postane pecivo zlato rjave barve in dobi hrustljav rob. Pecivo popolnoma ohladimo, nato pa narežemo na kocke. V nepredušni posodi jih lahko shranimo do 2 dneva ali pa jih za en mesec zamrznemo.