
Puranji burgerji s koriandrom in gvakamolejem
Puranji burgerji s koriandrom in gvakamolejem

Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 1 žlička worcestrske omake
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 1 rdeča čebula
- 4 bombice za burgerje
- 1 žlička sončničnega olja
- sol in poper
- gvakamole
- 2 vloženi rdeči papriki
Gvakamole
- 2 zrela avokada
- 1 dolg rdeč čili
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limone
- 8 kapljic tabaska
- 2 žlici oljčnega olja
- sol

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 1 žlička worcestrske omake
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 1 rdeča čebula
- 4 bombice za burgerje
- 1 žlička sončničnega olja
- sol in poper
- gvakamole
- 2 vloženi rdeči papriki
Gvakamole
- 2 zrela avokada
- 1 dolg rdeč čili
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limone
- 8 kapljic tabaska
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Mleto meso, worcestersko omako, drobtine, polovico koriandra in čebule, sol in poper zmešamo v enotno maso. Oblikujemo 4 polpete in jih do peke shranimo v hladilniku.
Žar ali rebrasto ponev močno segrejemo. Kruhke prečno prerežemo na pol. Eno minuto jih pečemo s prerezano stranjo navzdol in jih shranimo na toplem. Polpete premažemo z oljem, da se ne bodo prijemale podlage. Na vsaki strani jih pečemo 7 do 8 minut, da dobijo črne proge od reber/rešetke in so tudi znotraj pečene. Kruhke nadevamo s polpetami, gvakamolejem (glej opombo) in koščki paprike.
Slastni gvakamole
Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi čebulo in koriander. Avokada olupimo in jima odstranimo koščico, nato ju damo v skledo in z vilicami pretlačimo tako, da ima masa še nekaj teksture. V skledici zmešamo limonov sok, tabasko, čili, koriander, čebulo, oljčno olje in sol. Mešanico nežno vmešamo v avokado.