Kaj boste skuhali danes?
Puranji burgerji s koriandrom in gvakamolejem
Puranji burgerji s koriandrom in gvakamolejem
Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 1 žlička worcestrske omake
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 1 rdeča čebula
- 4 bombice za burgerje
- 1 žlička sončničnega olja
- sol in poper
- gvakamole
- 2 vloženi rdeči papriki
Gvakamole
- 2 zrela avokada
- 1 dolg rdeč čili
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limone
- 8 kapljic tabaska
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 1 žlička worcestrske omake
- 85 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica sesekljanega koriandra
- 1 rdeča čebula
- 4 bombice za burgerje
- 1 žlička sončničnega olja
- sol in poper
- gvakamole
- 2 vloženi rdeči papriki
Gvakamole
- 2 zrela avokada
- 1 dolg rdeč čili
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limone
- 8 kapljic tabaska
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Mleto meso, worcestersko omako, drobtine, polovico koriandra in čebule, sol in poper zmešamo v enotno maso. Oblikujemo 4 polpete in jih do peke shranimo v hladilniku.
Žar ali rebrasto ponev močno segrejemo. Kruhke prečno prerežemo na pol. Eno minuto jih pečemo s prerezano stranjo navzdol in jih shranimo na toplem. Polpete premažemo z oljem, da se ne bodo prijemale podlage. Na vsaki strani jih pečemo 7 do 8 minut, da dobijo črne proge od reber/rešetke in so tudi znotraj pečene. Kruhke nadevamo s polpetami, gvakamolejem (glej opombo) in koščki paprike.
Slastni gvakamole
Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi čebulo in koriander. Avokada olupimo in jima odstranimo koščico, nato ju damo v skledo in z vilicami pretlačimo tako, da ima masa še nekaj teksture. V skledici zmešamo limonov sok, tabasko, čili, koriander, čebulo, oljčno olje in sol. Mešanico nežno vmešamo v avokado.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov