© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Avokadovi kozarčki

Avokado v malce drugačni vlogi

Avokadovi kozarčki

Avokado v malce drugačni vlogi

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kozarčkov (po 8 vsakega okusa)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Polnovredni kruhki s peso

Sestavine

avokadovo-paradižnikova plast

  • 2 srednje velika zrela avokada
  • 2 velika zrela paradižnika
  • 1 zelo majhna šalotka
  • nekaj kapljic worcestrske omake
  • 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)

mehiški kozarčki

  • sok ½ limete
  • pločevinka (400 g) rdečega fižola
  • 1 majhna šalotka
  • 1 ½ žlice drobno sesekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol
  • čilijeva omaka sriracha

kozarčki z rakci

  • 125 g vloženih kuhanih rakcev

ko postrežemo

  • dimljena mleta paprika
  • 4 žličke jogurta
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

avokadovo-paradižnikova plast

  • 2 srednje velika zrela avokada
  • 2 velika zrela paradižnika
  • 1 zelo majhna šalotka
  • nekaj kapljic worcestrske omake
  • 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)

mehiški kozarčki

  • sok ½ limete
  • pločevinka (400 g) rdečega fižola
  • 1 majhna šalotka
  • 1 ½ žlice drobno sesekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol
  • čilijeva omaka sriracha

kozarčki z rakci

  • 125 g vloženih kuhanih rakcev

ko postrežemo

  • dimljena mleta paprika
  • 4 žličke jogurta

Postopek

1

Avokado olupimo in mu odstranimo koščico, meso pa drobno nasekljamo, damo v skledo in dobro zmešamo z limetinim sokom. Paradižnik grobo narežemo na koščke, šalotko narežemo na četrtine, oboje damo v drugo skledo ter primešamo worcestrsko omako in paradižnikovo mezgo. Zelo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.

2

Za kozarčke z rakci: v kozarčke razdelimo polovico paradižnikove omake in jo obložimo s polovico avokadove mešanice, nato pa še z rakci.

3

Za mehiške kozarčke najprej odcedimo fižol, nato zelo drobno sesekljamo šalotko in koriander, ki ju zmešamo s fižolom, kuminom in preostalo paradižnikovo omako, solimo po okusu ter začinimo z limetinim sokom in čilijevo omako. Preostali avokado razdelimo v kozarčke in obložimo s fižolovo mešanico. V hladilniku se kozarčki obdržijo do en dan.

4

Preden postrežemo, kozarčke z rakci posujemo z dimljeno mleto papriko, mehiške pa najprej obložimo s po ½   žličke jogurta in nato posujemo z mleto papriko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.