© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Avokadovi kozarčki

Avokado v malce drugačni vlogi

Avokadovi kozarčki

Avokado v malce drugačni vlogi

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kozarčkov (po 8 vsakega okusa)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Polnovredni kruhki s peso

Sestavine

avokadovo-paradižnikova plast

  • 2 srednje velika zrela avokada
  • 2 velika zrela paradižnika
  • 1 zelo majhna šalotka
  • nekaj kapljic worcestrske omake
  • 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)

mehiški kozarčki

  • sok ½ limete
  • pločevinka (400 g) rdečega fižola
  • 1 majhna šalotka
  • 1 ½ žlice drobno sesekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol
  • čilijeva omaka sriracha

kozarčki z rakci

  • 125 g vloženih kuhanih rakcev

ko postrežemo

  • dimljena mleta paprika
  • 4 žličke jogurta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

avokadovo-paradižnikova plast

  • 2 srednje velika zrela avokada
  • 2 velika zrela paradižnika
  • 1 zelo majhna šalotka
  • nekaj kapljic worcestrske omake
  • 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)

mehiški kozarčki

  • sok ½ limete
  • pločevinka (400 g) rdečega fižola
  • 1 majhna šalotka
  • 1 ½ žlice drobno sesekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol
  • čilijeva omaka sriracha

kozarčki z rakci

  • 125 g vloženih kuhanih rakcev

ko postrežemo

  • dimljena mleta paprika
  • 4 žličke jogurta

Postopek

1

Avokado olupimo in mu odstranimo koščico, meso pa drobno nasekljamo, damo v skledo in dobro zmešamo z limetinim sokom. Paradižnik grobo narežemo na koščke, šalotko narežemo na četrtine, oboje damo v drugo skledo ter primešamo worcestrsko omako in paradižnikovo mezgo. Zelo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.

2

Za kozarčke z rakci: v kozarčke razdelimo polovico paradižnikove omake in jo obložimo s polovico avokadove mešanice, nato pa še z rakci.

3

Za mehiške kozarčke najprej odcedimo fižol, nato zelo drobno sesekljamo šalotko in koriander, ki ju zmešamo s fižolom, kuminom in preostalo paradižnikovo omako, solimo po okusu ter začinimo z limetinim sokom in čilijevo omako. Preostali avokado razdelimo v kozarčke in obložimo s fižolovo mešanico. V hladilniku se kozarčki obdržijo do en dan.

4

Preden postrežemo, kozarčke z rakci posujemo z dimljeno mleto papriko, mehiške pa najprej obložimo s po ½   žličke jogurta in nato posujemo z mleto papriko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.