© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gvakamole

Pomaka iz avokada

Gvakamole

Pomaka iz avokada

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood Friday night May 11

Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 1 dolg rdeč čili
  • 1 majhna rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra
  • sok 1 limone
  • 8 kapljic tabaska
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 1 dolg rdeč čili
  • 1 majhna rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra
  • sok 1 limone
  • 8 kapljic tabaska
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol

Postopek

1

Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi čebulo in koriander. Avokada olupimo in jima odstranimo koščico, nato ju damo v skledo in z vilicami pretlačimo tako, da ima masa še nekaj teksture.

2

V skledici zmešamo limonov sok, tabasko, čili, koriander, čebulo, oljčno olje in sol. Mešanico nežno vmešamo v avokado. Gvakamole pripravimo tik pred postrežbo in ga ne shranimo v hladilnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.