© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Burger s piščancem, čebulo in avokadom

Burger s piščancem, čebulo in avokadom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Burger-s-piscancem-cebulo-in-avokadom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • ščepec sladkorja
  • poper
  • 4 piščančja stegna brez kosti in kože
  • moka za paniranje
  • jajce za paniranje
  • krušne drobtine za paniranje
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • sol
  • 1 zrel avokado
  • sok 1 večje limete
  • 4 žlice majoneze
  • 4 sezamovi kruhki
  • listi zelene solate
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • ščepec sladkorja
  • poper
  • 4 piščančja stegna brez kosti in kože
  • moka za paniranje
  • jajce za paniranje
  • krušne drobtine za paniranje
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • sol
  • 1 zrel avokado
  • sok 1 večje limete
  • 4 žlice majoneze
  • 4 sezamovi kruhki
  • listi zelene solate

Postopek

1

Čebulo olupimo, narežemo jo na tanke kolobarje in stresemo v skledo. Dodamo kis, sladkor in veliko črnega popra. Dobro premešamo in pustimo stati vsaj pol ure.

2

Piščančje stegno položimo na velik kos prozorne kuhinjske folije, poškropimo z vodo in pokrijemo z drugim kosom folije. Potolčemo ga s tolkalom za meso, da dobimo tanek zrezek. Enako naredimo s preostalimi stegni. Zrezke solimo.

3

Na krožniku razžvrkljamo jajce, na druga dva krožnika pa damo moko in krušne drobtine. Zrezke paniramo najprej v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah. V večji ponvi z dnom proti sprijemanju segrejemo olje in maslo ter na njem 10 minut pečemo zrezke; med peko jih jih enkrat obrnemo.

4

Medtem olupimo avokado in mu odstranimo koščico. Grobo ga narežemo in kose položimo v skledo. Dodamo limetin sok in majonezo ter dobro premešamo.

5

Kruhke razpolovimo, vsakega obložimo z malo nasekljane solate, dodamo piščančji zrezek, obložimo ga z avokadom in marinirano čebulo ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.