Kaj boste skuhali danes?
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 4 žlice jabolčnega kisa
- ščepec sladkorja
- poper
- 4 piščančja stegna brez kosti in kože
- moka za paniranje
- jajce za paniranje
- krušne drobtine za paniranje
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- sol
- 1 zrel avokado
- sok 1 večje limete
- 4 žlice majoneze
- 4 sezamovi kruhki
- listi zelene solate
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 4 žlice jabolčnega kisa
- ščepec sladkorja
- poper
- 4 piščančja stegna brez kosti in kože
- moka za paniranje
- jajce za paniranje
- krušne drobtine za paniranje
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- sol
- 1 zrel avokado
- sok 1 večje limete
- 4 žlice majoneze
- 4 sezamovi kruhki
- listi zelene solate
Postopek
Čebulo olupimo, narežemo jo na tanke kolobarje in stresemo v skledo. Dodamo kis, sladkor in veliko črnega popra. Dobro premešamo in pustimo stati vsaj pol ure.
Piščančje stegno položimo na velik kos prozorne kuhinjske folije, poškropimo z vodo in pokrijemo z drugim kosom folije. Potolčemo ga s tolkalom za meso, da dobimo tanek zrezek. Enako naredimo s preostalimi stegni. Zrezke solimo.
Na krožniku razžvrkljamo jajce, na druga dva krožnika pa damo moko in krušne drobtine. Zrezke paniramo najprej v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah. V večji ponvi z dnom proti sprijemanju segrejemo olje in maslo ter na njem 10 minut pečemo zrezke; med peko jih jih enkrat obrnemo.
Medtem olupimo avokado in mu odstranimo koščico. Grobo ga narežemo in kose položimo v skledo. Dodamo limetin sok in majonezo ter dobro premešamo.
Kruhke razpolovimo, vsakega obložimo z malo nasekljane solate, dodamo piščančji zrezek, obložimo ga z avokadom in marinirano čebulo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena piščančja bedra s paradižnikom
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.