Kaj boste skuhali danes?
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 4 žlice jabolčnega kisa
- ščepec sladkorja
- poper
- 4 piščančja stegna brez kosti in kože
- moka za paniranje
- jajce za paniranje
- krušne drobtine za paniranje
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- sol
- 1 zrel avokado
- sok 1 večje limete
- 4 žlice majoneze
- 4 sezamovi kruhki
- listi zelene solate
Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 4 žlice jabolčnega kisa
- ščepec sladkorja
- poper
- 4 piščančja stegna brez kosti in kože
- moka za paniranje
- jajce za paniranje
- krušne drobtine za paniranje
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- sol
- 1 zrel avokado
- sok 1 večje limete
- 4 žlice majoneze
- 4 sezamovi kruhki
- listi zelene solate
Postopek
Čebulo olupimo, narežemo jo na tanke kolobarje in stresemo v skledo. Dodamo kis, sladkor in veliko črnega popra. Dobro premešamo in pustimo stati vsaj pol ure.
Piščančje stegno položimo na velik kos prozorne kuhinjske folije, poškropimo z vodo in pokrijemo z drugim kosom folije. Potolčemo ga s tolkalom za meso, da dobimo tanek zrezek. Enako naredimo s preostalimi stegni. Zrezke solimo.
Na krožniku razžvrkljamo jajce, na druga dva krožnika pa damo moko in krušne drobtine. Zrezke paniramo najprej v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah. V večji ponvi z dnom proti sprijemanju segrejemo olje in maslo ter na njem 10 minut pečemo zrezke; med peko jih jih enkrat obrnemo.
Medtem olupimo avokado in mu odstranimo koščico. Grobo ga narežemo in kose položimo v skledo. Dodamo limetin sok in majonezo ter dobro premešamo.
Kruhke razpolovimo, vsakega obložimo z malo nasekljane solate, dodamo piščančji zrezek, obložimo ga z avokadom in marinirano čebulo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zelenjavni zavitek z omako
Ideja kako porabiti zelenjavo z vrta in je ne zavreči.
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice