
Kaj boste skuhali danes?
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Burger s piščancem, čebulo in avokadom

Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 4 žlice jabolčnega kisa
- ščepec sladkorja
- poper
- 4 piščančja stegna brez kosti in kože
- moka za paniranje
- jajce za paniranje
- krušne drobtine za paniranje
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- sol
- 1 zrel avokado
- sok 1 večje limete
- 4 žlice majoneze
- 4 sezamovi kruhki
- listi zelene solate

Kako shraniti buče: zaloga topline za zimske dni
Če vas v shrambi čaka presežek buč, jih lahko z nekaj preprostimi koraki ohranite tudi več mesecev. Preberite, kako uživati v njihovem okusu vse do pomladi.

Jesenska zvezda na krožniku: ideje za popolno bučno pojedino
Nekateri jih radi rezljajo, mi pa jih še posebej radi jemo. Buče so tako vsestranske, da se jih preprosto ne moremo naveličati. Če ne veste več, kako bi jih še pripravili, imamo rešitev: nove recepte.

Tedenski jedilnik: Pet jesenskih kosil
Tedenski jedilnik, ki diši po jeseni: od bučnega narastka z žajbljem do klobase s krompirjem in jabolki. Preprosti, okusni in hranljivi recepti za vsak dan v tednu.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 4 žlice jabolčnega kisa
- ščepec sladkorja
- poper
- 4 piščančja stegna brez kosti in kože
- moka za paniranje
- jajce za paniranje
- krušne drobtine za paniranje
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- sol
- 1 zrel avokado
- sok 1 večje limete
- 4 žlice majoneze
- 4 sezamovi kruhki
- listi zelene solate
Postopek
Čebulo olupimo, narežemo jo na tanke kolobarje in stresemo v skledo. Dodamo kis, sladkor in veliko črnega popra. Dobro premešamo in pustimo stati vsaj pol ure.
Piščančje stegno položimo na velik kos prozorne kuhinjske folije, poškropimo z vodo in pokrijemo z drugim kosom folije. Potolčemo ga s tolkalom za meso, da dobimo tanek zrezek. Enako naredimo s preostalimi stegni. Zrezke solimo.
Na krožniku razžvrkljamo jajce, na druga dva krožnika pa damo moko in krušne drobtine. Zrezke paniramo najprej v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah. V večji ponvi z dnom proti sprijemanju segrejemo olje in maslo ter na njem 10 minut pečemo zrezke; med peko jih jih enkrat obrnemo.
Medtem olupimo avokado in mu odstranimo koščico. Grobo ga narežemo in kose položimo v skledo. Dodamo limetin sok in majonezo ter dobro premešamo.
Kruhke razpolovimo, vsakega obložimo z malo nasekljane solate, dodamo piščančji zrezek, obložimo ga z avokadom in marinirano čebulo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobase, dušene v jabolčniku
Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.
Ajdove palačinke s slanim nadevom
Palačinke iz ajdove moke so odlična ideja za slasten brunch
Zajčja obara z lisičkami
Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.