
Punč s penino in granatnim jabolkom
Punč s penino in granatnim jabolkom

Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led
Postopek
V kozici zavremo vodo s sladkorjem in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhamo 5 minut, nato sirup popolnoma ohladimo.
V posodi za punč pomešamo penino, rum in sok granatnega jabolka. Po želji sladkamo s pripravljenim sirupom.
Limono operemo in narežemo na tanke rezinice, ki jih vmešamo v punč. Dodamo semena granatnih jabolk, metine lističe in led.
Nasvet
Led lahko pripravimo tako, da dve manjši posodici z okroglim dnom napolnimo z vodo in postavimo v zmrzovalnik. Dobili bomo dva večja in lepo oblikovana kosa ledu, ki bosta postopoma hladila punč.