© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Punč s penino in granatnim jabolkom

Punč s penino in granatnim jabolkom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
punc s penino in granatnim jabolkom

Sestavine

  • 1,2 dl vode
  • 100 g sladkorja
  • 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
  • 3,5 dl belega ruma
  • 3 dl soka granatnega jabolka
  • 1 velika limona
  • semena 2 granatnih jabolk
  • lističi sveže mete
  • led
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,2 dl vode
  • 100 g sladkorja
  • 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
  • 3,5 dl belega ruma
  • 3 dl soka granatnega jabolka
  • 1 velika limona
  • semena 2 granatnih jabolk
  • lističi sveže mete
  • led

Postopek

1

V kozici zavremo vodo s sladkorjem in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhamo 5 minut, nato sirup popolnoma ohladimo.

2

V posodi za punč pomešamo penino, rum in sok granatnega jabolka. Po želji sladkamo s pripravljenim sirupom.

3

Limono operemo in narežemo na tanke rezinice, ki jih vmešamo v punč. Dodamo semena granatnih jabolk, metine lističe in led.

Nasvet

Led lahko pripravimo tako, da dve manjši posodici z okroglim dnom napolnimo z vodo in postavimo v zmrzovalnik. Dobili bomo dva večja in lepo oblikovana kosa ledu, ki bosta postopoma hladila punč.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.