Kaj boste skuhali danes?
Punč s penino in granatnim jabolkom
Punč s penino in granatnim jabolkom
Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led
Postopek
V kozici zavremo vodo s sladkorjem in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhamo 5 minut, nato sirup popolnoma ohladimo.
V posodi za punč pomešamo penino, rum in sok granatnega jabolka. Po želji sladkamo s pripravljenim sirupom.
Limono operemo in narežemo na tanke rezinice, ki jih vmešamo v punč. Dodamo semena granatnih jabolk, metine lističe in led.
Nasvet
Led lahko pripravimo tako, da dve manjši posodici z okroglim dnom napolnimo z vodo in postavimo v zmrzovalnik. Dobili bomo dva večja in lepo oblikovana kosa ledu, ki bosta postopoma hladila punč.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poprtnik
Jagodna marmelada z dodatkom džina
Paradižnikov confit
Konfitirani paradižniki vas bodo še nekaj časa razvajali z božanskim okusom