© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Linške zvezdice

Linške zvezdice

Čas priprave 1 h 10 min + počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina pribl. 30 zvezdic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Linske-zvezdice_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 300 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 125 g sladkorja
  • 125 g mletih blanširanih mandljev
  • 300 g moke
  • marelična marmelada za nadev
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 125 g sladkorja
  • 125 g mletih blanširanih mandljev
  • 300 g moke
  • marelična marmelada za nadev
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Vse sestavine za testo hitro zgnetemo, oblikujemo v kepo in damo za eno uro v hladilnik. Pečico segrejemo na 190 °C. Marmelado pretlačimo, segrejemo, nato pa na toplem prihranimo.

2

Polovico testa tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Z modelčkom v obliki zvezdice izrežemo piškote. Drugo polovico testa prav tako razvaljamo, izrežemo zvezdice, v te pa z manjšim okroglim modelčkom naredimo eno luknjico. Ostanke testa ponovno zgnetemo, razvaljamo in izrežemo piškote.

3

Piškote zložimo na pekač in jih pečemo 7 do 8 minut. Pečene piškote poberemo iz pekača in ko se nekoliko ohladijo, namažemo piškote brez luknjic z vročo marmelado; pokrijemo jih s piškoti z luknjicami in rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.