Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1,25 limonovega soka
- 2,5 dl bezgovega likerja
- 2,5 dl vodke
- 5 dl jabolčnega soka
- 1,25 dl gazirane mineralne vode
- led
- sveža zelišča, npr. verbena, meta in bazilika (po želji)
- rezine limone (po želji)
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1,25 limonovega soka
- 2,5 dl bezgovega likerja
- 2,5 dl vodke
- 5 dl jabolčnega soka
- 1,25 dl gazirane mineralne vode
- led
- sveža zelišča, npr. verbena, meta in bazilika (po želji)
- rezine limone (po želji)
Postopek
V skledi zmešamo limonov sok in sladkor, da se stopi. Prelijemo v veliko servirno bovlo in dodamo druge tekoče sestavine, do vrha napolnimo z ledom in nežno pomešamo. Takoj postrežemo, po želji z zelišči in rezinami limone.