
Kaj boste skuhali danes?
Caipirinha z ananasom
Caipirinha nas bo nemudoma ponesla na počitnice v daljne tople kraje
Caipirinha z ananasom
Caipirinha nas bo nemudoma ponesla na počitnice v daljne tople kraje

Sestavine
- 1 majhen ananas
- sok 4 limet
- šopek sveže mete
- 8 žlic rjavega sladkorja
- 4 dl cachaçe ali belega ruma
- zdrobljen led za 8 kozarcev
- 8 dl ananasovega soka

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 1 majhen ananas
- sok 4 limet
- šopek sveže mete
- 8 žlic rjavega sladkorja
- 4 dl cachaçe ali belega ruma
- zdrobljen led za 8 kozarcev
- 8 dl ananasovega soka
Postopek
Ananasu izrežemo stržen in ga narežemo na kose, velike 3 cm. V vrč damo 8 majhnih prgišč ananasa, sok limet, polovico mete in sladkor ter zmečkamo z ročajem valjarja ali veliko leseno kuhalnico.
V vrč vlijemo cachaço ali beli rum in dodamo malo zdrobljenega ledu. Prelijemo v 8 kozarcev in dodamo še več ledu. Do vrha zalijemo z ananasovim sokom. Okrasimo z vršički mete in koktajlskimi palčkami, na katere smo nabodli koščke ananasa.
Cachaça
Cachaça je brazilsko žganje iz svežega soka sladkornega trsa (za razliko od ruma, ki ga izdelajo iz melase sladkornega trsa). Ločimo belo cachaço, ki jo ustekleničijo takoj po destilaciji in je sestavina koktajlov, kot je caipirinha, in temno cachaço, ki jo starajo v lesenih sodih, po navadi do tri leta, in se pije čista.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov
Pivski kis
Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.