
Presni sir iz makadamije z bazilikinim pestom
Presni sir iz makadamije z bazilikinim pestom

Sestavine
sir
- 270 g oreškov makadamije
- 0,3 dl tekočega probiotika ali 1 žlička probiotika v prahu
- limonov sok
- kvasovi kosmiči
- sol
- voda
pesto
- 50 g bazilike
- 35 g pinjol
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- ½ žličke soli
- ½ stroka česna
- poper
- 1 žlica kvasovih kosmičev
- ½ žličke limonovega soka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
sir
- 270 g oreškov makadamije
- 0,3 dl tekočega probiotika ali 1 žlička probiotika v prahu
- limonov sok
- kvasovi kosmiči
- sol
- voda
pesto
- 50 g bazilike
- 35 g pinjol
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- ½ žličke soli
- ½ stroka česna
- poper
- 1 žlica kvasovih kosmičev
- ½ žličke limonovega soka
Postopek
Makadamijo namakamo 4 ure oziroma čez noč, odcedimo in skupaj z vodo in probiotiki zmeljemo v visokohitrostnem mešalniku v gladko zmes. Dodamo toliko vode, da se oreščki zmeljejo v gladko zmes. Zmes zavijemo v gazo, postavimo v cedilko ter obtežimo toliko, da skozi gazo odteka voda in ne zmes (obtežimo lahko s skledo, ki jo napolnimo z vodo). Pustimo na sobni temperaturi vsaj 24 ur. Naslednji dan odvijemo sir iz gaze in v multipraktiku zmešamo s soljo, kvasnimi kosmiči in limonovim sokom.
Vse sestavine za pesto z meljemo v multipraktiku v srednje grobe koščke. Okrogli modelček do polovice napolnimo s sirom, na katerega nadevamo pesto in do vrha dopolnimo s sirom. Nato z žličko previdno iztisnemo sir iz modelčka in ga postavimo v nepredušno zaprto posodo v hladilnik, da se strdi. Tako pripravljen sir lahko v zaprti posodi hranimo en teden.