© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mafini z marmelado

Lahki mafini z ovsenimi kosmiči in jogurtom

Mafini z marmelado

Lahki mafini z ovsenimi kosmiči in jogurtom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 9 mafinov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mafini-z-marmelado_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 175 g moke
  • 25 g ovsenih kosmičev
  • 175 g mehkega rjavega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • sok in lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 veliko jajce
  • 9 žličk goste marmelade
  • ovseni kosmiči za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 175 g moke
  • 25 g ovsenih kosmičev
  • 175 g mehkega rjavega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • sok in lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 veliko jajce
  • 9 žličk goste marmelade
  • ovseni kosmiči za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Devet vdolbin v pekaču za mafine obložimo s papirčki. Moko, ovsene kosmiče, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono zmešamo v skledi. Sok in lupino pomaranče, olje, jogurt in jajce stepemo z vilicami. Mokre sestavine dodamo suhim in rahlo premešamo, da se masi povežeta.

2

V vsako vdolbino v pekaču damo 1 žlico mase, nanjo položimo žličko marmelade in jo pokrijemo s preostalo maso. Po vrhu posujemo ovsene kosmiče. Pečemo 15 do 20 minut, da se mafini spečejo in zlato obarvajo, nato jih pustimo, da se nekoliko ohladijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.