© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mafini z marmelado

Lahki mafini z ovsenimi kosmiči in jogurtom

Mafini z marmelado

Lahki mafini z ovsenimi kosmiči in jogurtom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 9 mafinov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mafini-z-marmelado_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 175 g moke
  • 25 g ovsenih kosmičev
  • 175 g mehkega rjavega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • sok in lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 veliko jajce
  • 9 žličk goste marmelade
  • ovseni kosmiči za posip

Sestavine

  • 175 g moke
  • 25 g ovsenih kosmičev
  • 175 g mehkega rjavega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • sok in lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 veliko jajce
  • 9 žličk goste marmelade
  • ovseni kosmiči za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Devet vdolbin v pekaču za mafine obložimo s papirčki. Moko, ovsene kosmiče, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono zmešamo v skledi. Sok in lupino pomaranče, olje, jogurt in jajce stepemo z vilicami. Mokre sestavine dodamo suhim in rahlo premešamo, da se masi povežeta.

2

V vsako vdolbino v pekaču damo 1 žlico mase, nanjo položimo žličko marmelade in jo pokrijemo s preostalo maso. Po vrhu posujemo ovsene kosmiče. Pečemo 15 do 20 minut, da se mafini spečejo in zlato obarvajo, nato jih pustimo, da se nekoliko ohladijo.

Priljubljeni recepti

Jabolčna pita z mandlji in medom

Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.

1 h 15 min
Enostavno

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

30 min
Srednje zahtevno

Ravioli s špinačo

Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.