
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami

Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin
Postopek
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
Avokado olupimo in mu odstranimo koščico. Vse sestavine, razen dveh listov bazilike, ki jih prihranimo, damo v električni mešalnik in zmeljemo, da nastane gladka zmes. Prihranjena lista bazilike drobno narežemo in vmešamo v namaz.
Namažemo na krekerje in obložimo s krhlji klementin.