
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami

Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin
Postopek
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
Avokado olupimo in mu odstranimo koščico. Vse sestavine, razen dveh listov bazilike, ki jih prihranimo, damo v električni mešalnik in zmeljemo, da nastane gladka zmes. Prihranjena lista bazilike drobno narežemo in vmešamo v namaz.
Namažemo na krekerje in obložimo s krhlji klementin.