
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami

Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin
Postopek
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
Avokado olupimo in mu odstranimo koščico. Vse sestavine, razen dveh listov bazilike, ki jih prihranimo, damo v električni mešalnik in zmeljemo, da nastane gladka zmes. Prihranjena lista bazilike drobno narežemo in vmešamo v namaz.
Namažemo na krekerje in obložimo s krhlji klementin.