
Preprosti cimetovi polžki
Cimetovi polžki za deljenje
Preprosti cimetovi polžki
Cimetovi polžki za deljenje

Sestavine
- 400 g kupljenega kvašenega listnatega testa (svežega ali zamrznjenega)
- 30 g zmehčanega masla
- 2 žlički cimeta
- 5 žlic svetlega sladkorja muskovado

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g kupljenega kvašenega listnatega testa (svežega ali zamrznjenega)
- 30 g zmehčanega masla
- 2 žlički cimeta
- 5 žlic svetlega sladkorja muskovado
Postopek
Okrogel tortni model premera 23 cm obložimo s kvadratnim kosom papirja za peko, tako da konci štrlijo navzgor (tako bomo polžke laže dvignili iz pekača).
Če imamo zamrznjeno testo, ga odtajamo in na pomokani delovni površini razvaljamo na velikost približno 36 x 25 cm. Sveže testo le odvijemo in ga damo na delovno površino. Testo razrežemo na štiri dele, da dobimo pravokotnike velikosti 9 x 25 cm, in vsakega premažemo z zmehčanim maslom. Ne- kaj masla nam mora ostati za karamel.
Cimet in sladkor zmešamo. Vsak pravokotnik testa potresemo z 2 do 3 žličkami sladkorne mešanice in ga po dol- gem zvijemo. Ko dobimo štiri zavitke, vsakega prerežemo na pet delov, da dobimo 20 majhnih polžkov. Polžke v pekaču razporedimo v koncentrična kroga – med njimi pustimo kar nekaj prostora, ker bo testo naraslo in se razširilo.
Pečico segrejemo na 190 °C. Polžke pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da narastejo in so zlato zapečeni.
Medtem preostalo sladkorno mešanico segrejemo s preostalim maslom, dokler ne dobimo gostega karamela (nič hudega, če se nekaj masla loči od karamela, saj ga bo testo vpilo). Ko so polžki pečeni, jih pokapamo s karamelom. Pustimo, da se nekoliko ohladijo, in pojemo še tople, odlični pa so tudi hladni.