© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljava solata z mocarelo

Pisana solata s kumaro, posušenim paradižnikom, papriko, mocarelo in bučnimi semeni

Hrustljava solata z mocarelo

Pisana solata s kumaro, posušenim paradižnikom, papriko, mocarelo in bučnimi semeni

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljava solata z mocarelo

Sestavine

  • 100 g motovilca ali mladih špinačnih listov (lahko tudi mešanica obojega)
  • ½ kumare
  • 100 g posušenih paradižnikov, vloženih v olju
  • 1 žlica olja iz kozarca s paradižniki
  • 1 rumena paprika
  • 125 g mocarele
  • 2 žlički bučnih semen
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g motovilca ali mladih špinačnih listov (lahko tudi mešanica obojega)
  • ½ kumare
  • 100 g posušenih paradižnikov, vloženih v olju
  • 1 žlica olja iz kozarca s paradižniki
  • 1 rumena paprika
  • 125 g mocarele
  • 2 žlički bučnih semen
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Kumaro z lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke trakove. Papriki odstranimo pecelj in semena in jo narežemo na ozke trakove. Motovilec ali špinačne liste, kumaro, paradižnik in papriko damo v večjo skledo in premešamo. Solato razdelimo na dva krožnika.

2

Mocarelo narežemo na rezine in jo enakomerno razdelimo po solati na krožnikih, nato solato posipamo še z bučnimi semeni, pokapamo z balzamičnim kisom in oljem iz kozarca s paradižniki, solimo in popramo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.