© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčne ladjice z borovnicami

Prijetna sadna sladica, ki se prileže h kavi.

Jabolčne ladjice z borovnicami

Prijetna sadna sladica, ki se prileže h kavi.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcne-ladjice-z-borovnicami-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 žlice masla
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • 2 manjši jabolki
  • ščepec pimenta
  • ščepec cimeta
  • 75 g borovnic
  • 500 g listnatega testa
  • malo moke za razvaljanje testa
  • 1 razžvrkljano jajce
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice masla
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • 2 manjši jabolki
  • ščepec pimenta
  • ščepec cimeta
  • 75 g borovnic
  • 500 g listnatega testa
  • malo moke za razvaljanje testa
  • 1 razžvrkljano jajce

Postopek

1

Jabolka olupimo, odstranimo peščišča in jih narežemo na kocke. Nadev pripravimo tako, da v ponvi raztopimo maslo s 3 žlicami sladkorja. Vmešamo jabolka in začimbe ter kuhamo 5 minut, da se sadje zmehča, vendar še ni popolnoma kuhano. Odstranimo z ognja in vmešamo borovnice.

2

Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo 2 mm debelo. Narežemo ga na pravokotnike velikosti 8 x 11 cm, jih z vilicami nekajkrat prebodemo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

3

Na sredino pravokotnikov razdelimo nadev, nato pa jih zapremo tako, da vse vogale pravokotnika povlečemo proti sredini in jih zlepimo z jajcem. S preostalim jajcem po površini premažemo ladjice.

4

Pečico segrejemo na 220 °C. Ladjice posujemo s preostalim sladkorjem in pečemo 20 minut, da postanejo zlato rjave. Nič ne de, če se med peko preveč odprejo, take so še lepše.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.