
Kaj boste skuhali danes?
Ribezovi krofki
Ribezovi krofki

Sestavine
- 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
- 2,5 dl mleka
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 4 dl sladke smetane
- kozarček pomarančnega likerja
- 100 g sladkorja v prahu
- 400 g ribeza
- sladkor v prahu za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
- 2,5 dl mleka
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 4 dl sladke smetane
- kozarček pomarančnega likerja
- 100 g sladkorja v prahu
- 400 g ribeza
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 210° C. Po navodilu odtajano testo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Z nazobčanim obodcem s premerom 10 cm izrežemo okrogle rezine, jih zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlatorjave barve. Še vroče piškotke poberemo iz pekača in ohladimo. Ribez osmukamo, operemo in dobro odcedimo.
Iz mleka in praška pripravimo vaniljev puding. Vmešamo rumenjak in pustimo, da se puding ohladi. V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo presejan sladkor v prahu in pomarančni liker. Puding gladko zmešamo in pomešamo s smetano. V pudingovo zmes vmešamo dve tretjini ribeza.
Pripravljeno kremo porazdelimo na polovico piškotkov in pokrijemo z ostalimi piškoti. Krofke okrasimo s preostalim ribezom in potresemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano