© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribezovi krofki

Ribezovi krofki

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10–12 krofkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
RibiselkrapferlneinseitigProd. 8/012001 06 26

Sestavine

  • 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
  • 2,5 dl mleka
  • ½ zavitka praška za vaniljev puding
  • 1 rumenjak
  • 4 dl sladke smetane
  • kozarček pomarančnega likerja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 400 g ribeza
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
  • 2,5 dl mleka
  • ½ zavitka praška za vaniljev puding
  • 1 rumenjak
  • 4 dl sladke smetane
  • kozarček pomarančnega likerja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 400 g ribeza
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 210° C. Po navodilu odtajano testo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Z nazobčanim obodcem s premerom 10 cm izrežemo okrogle rezine, jih zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlatorjave barve. Še vroče piškotke poberemo iz pekača in ohladimo. Ribez osmukamo, operemo in dobro odcedimo.

2

Iz mleka in praška pripravimo vaniljev puding. Vmešamo rumenjak in pustimo, da se puding ohladi. V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo presejan sladkor v prahu in pomarančni liker. Puding gladko zmešamo in pomešamo s smetano. V pudingovo zmes vmešamo dve tretjini ribeza.

3

Pripravljeno kremo porazdelimo na polovico piškotkov in pokrijemo z ostalimi piškoti. Krofke okrasimo s preostalim ribezom in potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.