Kaj boste skuhali danes?
Panzerotti
Ocvrti nadevani kruhovi žepki
Panzerotti
Ocvrti nadevani kruhovi žepki
Sestavine
- testo po osnovnem receptu
- olje za cvrenje
nadev
- 2 beli čebuli
- 1 vejica rožmarina
- 1 pest parmezana
- 100 g sladke smetane
- 30 g masla
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- testo po osnovnem receptu
- olje za cvrenje
nadev
- 2 beli čebuli
- 1 vejica rožmarina
- 1 pest parmezana
- 100 g sladke smetane
- 30 g masla
Postopek
Belo čebulo olupimo in skuhamo v slani vodi. Ko se ohladi, jo sesekljamo in s sesekljanim rožmarinom prepražimo na maslu. Takoj ko začne dobivati barvo, jo zalijemo s smetano, zavremo in odstavimo. Vmešamo nariban parmezan in pustimo, da se ohladi.
Testo za pico razvaljamo 5 mm debelo in izrežemo kroge premera 10 cm. Na vsak krog postavimo žlico čebulnega nadeva, prepognemo, rahlo pritisnemo robove in ocvremo v vročem olju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bezgova panakota z jagodami in maslenim drobljencem
Bezgova panakota je čudovito lahka kremasta sladica