
Panzerotti
Ocvrti nadevani kruhovi žepki
Panzerotti
Ocvrti nadevani kruhovi žepki

Sestavine
- testo po osnovnem receptu
- olje za cvrenje
nadev
- 2 beli čebuli
- 1 vejica rožmarina
- 1 pest parmezana
- 100 g sladke smetane
- 30 g masla

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- testo po osnovnem receptu
- olje za cvrenje
nadev
- 2 beli čebuli
- 1 vejica rožmarina
- 1 pest parmezana
- 100 g sladke smetane
- 30 g masla
Postopek
Belo čebulo olupimo in skuhamo v slani vodi. Ko se ohladi, jo sesekljamo in s sesekljanim rožmarinom prepražimo na maslu. Takoj ko začne dobivati barvo, jo zalijemo s smetano, zavremo in odstavimo. Vmešamo nariban parmezan in pustimo, da se ohladi.
Testo za pico razvaljamo 5 mm debelo in izrežemo kroge premera 10 cm. Na vsak krog postavimo žlico čebulnega nadeva, prepognemo, rahlo pritisnemo robove in ocvremo v vročem olju.