Kaj boste skuhali danes?
Praženi rezanci z govedino po šanghajsko
Slastni (in ravno prav mastni) rezanci bodo vrhunski za hitro kosilo
Praženi rezanci z govedino po šanghajsko
Slastni (in ravno prav mastni) rezanci bodo vrhunski za hitro kosilo
Sestavine
- 300 g pustega steaka
- majhen košček ingverja
- 4 majhne mlade čebule
- 1 rdeči čili
- 200 g pakčoja
- 300 g svežih ali instantnih rezancev udon
- arašidovo ali sončnično olje za praženje
omaka
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlici riževega vina shoaxing
- 2 žlici ostrigove omake
- 2 žlički sladkorja
- 2 žlički koruznega škroba
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 300 g pustega steaka
- majhen košček ingverja
- 4 majhne mlade čebule
- 1 rdeči čili
- 200 g pakčoja
- 300 g svežih ali instantnih rezancev udon
- arašidovo ali sončnično olje za praženje
omaka
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlici riževega vina shoaxing
- 2 žlici ostrigove omake
- 2 žlički sladkorja
- 2 žlički koruznega škroba
Postopek
Steak narežemo na trakove. Ingver olupimo in narežemo ali naribamo. Mlado čebulo nasekljamo (nekaj zelenih delov prihranimo za okras). Tudi čili nasekljamo, pakčoj pa narežemo na rezine.
Zmešamo sojino omako, riževo vino, ostrigovo omako in sladkor, da se ta stopi. Koruzni škrob zmešamo z 2 žlicama vode in vmešamo v omako.
Če imamo instantne rezance, jih damo v cedilo in prelijemo z vrelo vodo. Sveže rezance pa lahko dodamo kar take, kot so.
Trakove steaka pomešamo s 1⁄2 žlice olja. Močno razgrejemo vok ali ponev in v njej pečemo meso 2 do 3 minute. Vzamemo ga ven in v vok ali ponev damo ingver, mlado čebulo, čili in še malo olja ter med mešanjem pražimo nekaj minut.
Dodamo pakčoj in pražimo le toliko, da upade. Dodamo omako, rezance in meso s sokovi vred. Med mešanjem pražimo, da se vse pregreje in se omaka malce zgosti. Postrežemo v ogretih skledicah, posuto z zelenjem mlade čebule.
Pakčoj
Pakčoj in njegov bližnji sorodnik bokčoj sta vrsti pekinškega zelja. Sta v sorodu z našim zeljem in ju uporabljajo zlasti v kitajski kuhinji. Pri nas jima rečejo tudi kitajska blitva.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Škampova osnova chefa Tomaža Kavčiča
Oklepe rakov je škoda zavreči, saj iz njih lahko izvabimo izjemne okuse.
Požgani ajdovi žganci
Požgani žganci so značilni za Koroško in dele Štajerske, a v vsaki slovenski pokrajini pripravljajo žgance nekoliko drugače.
Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom
Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom