© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Praženi rezanci z govedino po šanghajsko

Slastni (in ravno prav mastni) rezanci bodo vrhunski za hitro kosilo

Praženi rezanci z govedino po šanghajsko

Slastni (in ravno prav mastni) rezanci bodo vrhunski za hitro kosilo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 300 g pustega steaka
  • majhen košček ingverja
  • 4 majhne mlade čebule
  • 1 rdeči čili
  • 200 g pakčoja
  • 300 g svežih ali instantnih rezancev udon
  • arašidovo ali sončnično olje za praženje

omaka

  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlici riževega vina shoaxing
  • 2 žlici ostrigove omake
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlički koruznega škroba

Sestavine

  • 300 g pustega steaka
  • majhen košček ingverja
  • 4 majhne mlade čebule
  • 1 rdeči čili
  • 200 g pakčoja
  • 300 g svežih ali instantnih rezancev udon
  • arašidovo ali sončnično olje za praženje

omaka

  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlici riževega vina shoaxing
  • 2 žlici ostrigove omake
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlički koruznega škroba

Postopek

1

Steak narežemo na trakove. Ingver olupimo in narežemo ali naribamo. Mlado čebulo nasekljamo (nekaj zelenih delov prihranimo za okras). Tudi čili nasekljamo, pakčoj pa narežemo na rezine.

2

Zmešamo sojino omako, riževo vino, ostrigovo omako in sladkor, da se ta stopi. Koruzni škrob zmešamo z 2 žlicama vode in vmešamo v omako.

3

Če imamo instantne rezance, jih damo v cedilo in prelijemo z vrelo vodo. Sveže rezance pa lahko dodamo kar take, kot so.

4

Trakove steaka pomešamo s 1⁄2 žlice olja. Močno razgrejemo vok ali ponev in v njej pečemo meso 2 do 3 minute. Vzamemo ga ven in v vok ali ponev damo ingver, mlado čebulo, čili in še malo olja ter med mešanjem pražimo nekaj minut.

5

Dodamo pakčoj in pražimo le toliko, da upade. Dodamo omako, rezance in meso s sokovi vred. Med mešanjem pražimo, da se vse pregreje in se omaka malce zgosti. Postrežemo v ogretih skledicah, posuto z zelenjem mlade čebule.

Pakčoj

Pakčoj in njegov bližnji sorodnik bokčoj sta vrsti pekinškega zelja. Sta v sorodu z našim zeljem in ju uporabljajo zlasti v kitajski kuhinji. Pri nas jima rečejo tudi kitajska blitva.

Priljubljeni recepti

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

45 min
Enostavno

Škampova osnova chefa Tomaža Kavčiča

Oklepe rakov je škoda zavreči, saj iz njih lahko izvabimo izjemne okuse.

Enostavno

Požgani ajdovi žganci

Požgani žganci so značilni za Koroško in dele Štajerske, a v vsaki slovenski pokrajini pripravljajo žgance nekoliko drugače.

25 min
Enostavno

Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom

Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom

35 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.