© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Praženi rezanci z govedino po šanghajsko

Slastni (in ravno prav mastni) rezanci bodo vrhunski za hitro kosilo

Praženi rezanci z govedino po šanghajsko

Slastni (in ravno prav mastni) rezanci bodo vrhunski za hitro kosilo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 300 g pustega steaka
  • majhen košček ingverja
  • 4 majhne mlade čebule
  • 1 rdeči čili
  • 200 g pakčoja
  • 300 g svežih ali instantnih rezancev udon
  • arašidovo ali sončnično olje za praženje

omaka

  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlici riževega vina shoaxing
  • 2 žlici ostrigove omake
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlički koruznega škroba

Sestavine

  • 300 g pustega steaka
  • majhen košček ingverja
  • 4 majhne mlade čebule
  • 1 rdeči čili
  • 200 g pakčoja
  • 300 g svežih ali instantnih rezancev udon
  • arašidovo ali sončnično olje za praženje

omaka

  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlici riževega vina shoaxing
  • 2 žlici ostrigove omake
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlički koruznega škroba

Postopek

1

Steak narežemo na trakove. Ingver olupimo in narežemo ali naribamo. Mlado čebulo nasekljamo (nekaj zelenih delov prihranimo za okras). Tudi čili nasekljamo, pakčoj pa narežemo na rezine.

2

Zmešamo sojino omako, riževo vino, ostrigovo omako in sladkor, da se ta stopi. Koruzni škrob zmešamo z 2 žlicama vode in vmešamo v omako.

3

Če imamo instantne rezance, jih damo v cedilo in prelijemo z vrelo vodo. Sveže rezance pa lahko dodamo kar take, kot so.

4

Trakove steaka pomešamo s 1⁄2 žlice olja. Močno razgrejemo vok ali ponev in v njej pečemo meso 2 do 3 minute. Vzamemo ga ven in v vok ali ponev damo ingver, mlado čebulo, čili in še malo olja ter med mešanjem pražimo nekaj minut.

5

Dodamo pakčoj in pražimo le toliko, da upade. Dodamo omako, rezance in meso s sokovi vred. Med mešanjem pražimo, da se vse pregreje in se omaka malce zgosti. Postrežemo v ogretih skledicah, posuto z zelenjem mlade čebule.

Pakčoj

Pakčoj in njegov bližnji sorodnik bokčoj sta vrsti pekinškega zelja. Sta v sorodu z našim zeljem in ju uporabljajo zlasti v kitajski kuhinji. Pri nas jima rečejo tudi kitajska blitva.

Priljubljeni recepti

Vroči narastki s kokosom in malinami

Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami

1 h 15 min
Enostavno

Pirina »rižota« z gozdnimi gobami

Jesenska »rižota« z oreškastim pridihom pire

50 min
Enostavno

Zavite paličice s slanino

Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.