© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom

Perfektne za piknik

Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom

Perfektne za piknik

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene-piscancje-krace-s-petersiljem-in-cesnom-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 žlice masla
  • 12–16 piščančjih krač
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 žlice masla
  • 12–16 piščančjih krač
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol
  • poper

Postopek

1

Na zmernem ognju v veliki ponvi segrejemo olje in polovico masla. Krače dobro začinimo s soljo in poprom. Ko se maslo začne peniti, jih dodamo v ponev in jih zlato rjavo zapečemo.

2

Ponev pokrijemo, temperaturo zmanjšamo in krače na šibkem ognju pečemo še 20 do 25 minut. Vmes jih večkrat obrnemo. Ponev odkrijemo in dodamo preostalo maslo, drobno nasekljan česen, peteršilj in limonov sok. Ponev nato odstavimo z ognja in meso pustimo nekaj minut počivati, preden jed postrežemo, da se okusi prepojijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.