Kaj boste skuhali danes?
Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom
Perfektne za piknik
Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom
Perfektne za piknik
    Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
 - 4 žlice masla
 - 12–16 piščančjih krač
 - 3 stroki česna
 - 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
 - 1 žlica limonovega soka
 - sol
 - poper
 
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
 - 4 žlice masla
 - 12–16 piščančjih krač
 - 3 stroki česna
 - 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
 - 1 žlica limonovega soka
 - sol
 - poper
 
Postopek
Na zmernem ognju v veliki ponvi segrejemo olje in polovico masla. Krače dobro začinimo s soljo in poprom. Ko se maslo začne peniti, jih dodamo v ponev in jih zlato rjavo zapečemo.
Ponev pokrijemo, temperaturo zmanjšamo in krače na šibkem ognju pečemo še 20 do 25 minut. Vmes jih večkrat obrnemo. Ponev odkrijemo in dodamo preostalo maslo, drobno nasekljan česen, peteršilj in limonov sok. Ponev nato odstavimo z ognja in meso pustimo nekaj minut počivati, preden jed postrežemo, da se okusi prepojijo.