
Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom
Perfektne za piknik
Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom
Perfektne za piknik

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 žlice masla
- 12–16 piščančjih krač
- 3 stroki česna
- 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica limonovega soka
- sol
- poper

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 žlice masla
- 12–16 piščančjih krač
- 3 stroki česna
- 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica limonovega soka
- sol
- poper
Postopek
Na zmernem ognju v veliki ponvi segrejemo olje in polovico masla. Krače dobro začinimo s soljo in poprom. Ko se maslo začne peniti, jih dodamo v ponev in jih zlato rjavo zapečemo.
Ponev pokrijemo, temperaturo zmanjšamo in krače na šibkem ognju pečemo še 20 do 25 minut. Vmes jih večkrat obrnemo. Ponev odkrijemo in dodamo preostalo maslo, drobno nasekljan česen, peteršilj in limonov sok. Ponev nato odstavimo z ognja in meso pustimo nekaj minut počivati, preden jed postrežemo, da se okusi prepojijo.