© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Porova pita s kozjim sirom, orehi in limono

Slana pita odlična za kosilo v službi.

Porova pita s kozjim sirom, orehi in limono

Slana pita odlična za kosilo v službi.

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
porova-pita-s-kozjim-sirom-orehi-in-limono_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 25 g masla
  • 2 srednje velika pora, očiščena in narezana na tanke kolobarje
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • lupina 2 limon
  • sok 1 limone
  • sol
  • 400 g listnatega testa
  • 200 g mehkega kozjega sira
  • 50 g orehov
  • oljčno olje za pokapanje
  • poper
  • malo nasekljanega peteršilja za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 25 g masla
  • 2 srednje velika pora, očiščena in narezana na tanke kolobarje
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • lupina 2 limon
  • sok 1 limone
  • sol
  • 400 g listnatega testa
  • 200 g mehkega kozjega sira
  • 50 g orehov
  • oljčno olje za pokapanje
  • poper
  • malo nasekljanega peteršilja za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in nato dodamo maslo. Ko zacvrči, dodamo por in ga na srednji temperaturi dušimo, da se zmehča, vendar ne spremeni barve. Vmešamo timijan in polovico naribane limonove lupine, nato temperaturo zvišamo. Dodamo limonov sok in kuhamo pol minute, da se sok reducira, nato začinimo s soljo. Odstavimo z ognja in malo ohladimo.

2

Listnato testo razvaljamo v obliko pekača. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj razprostremo testo. Z nožem rahlo označimo rob en centimeter od roba pekača in površino testa znotraj tega roba gosto prebodemo z vilicami.

3

Por razporedimo po testu znotraj označenega roba. Po poru razporedimo rezine kozjega sira in orehe. Pokapljamo z oljčnim oljem in popramo z grobo mletim poprom. Neobložene testene robove premažemo z oljem. Pito postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se rob testa lepo dvigne in obarva. Preden pito postrežemo, po njej posujemo še peteršilj in preostalo limonovo lupino. Postrežemo lahko toplo, mlačno ali hladno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.