
Kaj boste skuhali danes?
Porova pita s kozjim sirom, orehi in limono
Slana pita odlična za kosilo v službi.
Porova pita s kozjim sirom, orehi in limono
Slana pita odlična za kosilo v službi.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 25 g masla
- 2 srednje velika pora, očiščena in narezana na tanke kolobarje
- 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
- lupina 2 limon
- sok 1 limone
- sol
- 400 g listnatega testa
- 200 g mehkega kozjega sira
- 50 g orehov
- oljčno olje za pokapanje
- poper
- malo nasekljanega peteršilja za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 25 g masla
- 2 srednje velika pora, očiščena in narezana na tanke kolobarje
- 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
- lupina 2 limon
- sok 1 limone
- sol
- 400 g listnatega testa
- 200 g mehkega kozjega sira
- 50 g orehov
- oljčno olje za pokapanje
- poper
- malo nasekljanega peteršilja za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in nato dodamo maslo. Ko zacvrči, dodamo por in ga na srednji temperaturi dušimo, da se zmehča, vendar ne spremeni barve. Vmešamo timijan in polovico naribane limonove lupine, nato temperaturo zvišamo. Dodamo limonov sok in kuhamo pol minute, da se sok reducira, nato začinimo s soljo. Odstavimo z ognja in malo ohladimo.
Listnato testo razvaljamo v obliko pekača. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj razprostremo testo. Z nožem rahlo označimo rob en centimeter od roba pekača in površino testa znotraj tega roba gosto prebodemo z vilicami.
Por razporedimo po testu znotraj označenega roba. Po poru razporedimo rezine kozjega sira in orehe. Pokapljamo z oljčnim oljem in popramo z grobo mletim poprom. Neobložene testene robove premažemo z oljem. Pito postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se rob testa lepo dvigne in obarva. Preden pito postrežemo, po njej posujemo še peteršilj in preostalo limonovo lupino. Postrežemo lahko toplo, mlačno ali hladno.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!