
Jagodna marmelada
S sočnimi koščki jagod - kakor nalašč za kolače in opečen kruh
Jagodna marmelada
S sočnimi koščki jagod - kakor nalašč za kolače in opečen kruh

Sestavine
- 1,25 kg očiščenih in razpolovljenih čvrstih zrelih jagod
- 1 kg želirnega sladkorja
- sok 1 limone
- košček masla (po želji)

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1,25 kg očiščenih in razpolovljenih čvrstih zrelih jagod
- 1 kg želirnega sladkorja
- sok 1 limone
- košček masla (po želji)
Postopek
Jagode in sladkor v plasteh zlagamo v veliko skledo. Zadnja plast na vrhu je sladkor. Skledo pokrijemo in pustimo počivati 24 ur. Medtem v zamrzovalniku ohladimo majhen krožniček.
Do naslednjega dne se sok iz jagod izloči in v skledi so jagode v sladkem roza sirupu. Če se to ne naredi, jagode na hitro premešamo in jih pustimo stati še nekaj ur.
Mešanico zlijemo v večjo posodo, v kateri bomo kuhali marmelado, in jo segrevamo, da se preostali sladkor stopi. Nato jo zavremo in vmes pogosto premešamo.
Dodamo limonov sok in kuhamo 10 minut. Občasno premešamo. Če se na površini pojavi pena, dodamo košček masla. Nato posodo odstavimo s kuhalne plošče in damo žličko marmelade na ohlajen krožniček. Pustimo, da se malo ohladi, nato s prstom preverimo, če je kuhana. Če v marmeladi ostane sled, je pripravljena. Pustimo, da se še 30 minut ohlaja, potem pa jo nadevamo v sterilizirane kozarčke. Ko so hladni, jih označimo. Najbolje je, da marmelado porabimo v enem letu. Ko kozarček odpremo, ga hranimo v hladilniku.