© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodna marmelada

S sočnimi koščki jagod - kakor nalašč za kolače in opečen kruh

Jagodna marmelada

S sočnimi koščki jagod - kakor nalašč za kolače in opečen kruh

Čas priprave 25 min + počivanje 24 ur
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 srednje velike kozarčke (5 dl)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
really fruity strawberry jam

Sestavine

  • 1,25 kg očiščenih in razpolovljenih čvrstih zrelih jagod
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • sok 1 limone
  • košček masla (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,25 kg očiščenih in razpolovljenih čvrstih zrelih jagod
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • sok 1 limone
  • košček masla (po želji)

Postopek

1

Jagode in sladkor v plasteh zlagamo v veliko skledo. Zadnja plast na vrhu je sladkor. Skledo pokrijemo in pustimo počivati 24 ur. Medtem v zamrzovalniku ohladimo majhen krožniček.

2

Do naslednjega dne se sok iz jagod izloči in v skledi so jagode v sladkem roza sirupu. Če se to ne naredi, jagode na hitro premešamo in jih pustimo stati še nekaj ur.

3

Mešanico zlijemo v večjo posodo, v kateri bomo kuhali marmelado, in jo segrevamo, da se preostali sladkor stopi. Nato jo zavremo in vmes pogosto premešamo.

4

Dodamo limonov sok in kuhamo 10 minut. Občasno premešamo. Če se na površini pojavi pena, dodamo košček masla. Nato posodo odstavimo s kuhalne plošče in damo žličko marmelade na ohlajen krožniček. Pustimo, da se malo ohladi, nato s prstom preverimo, če je kuhana. Če v marmeladi ostane sled, je pripravljena. Pustimo, da se še 30 minut ohlaja, potem pa jo nadevamo v sterilizirane kozarčke. Ko so hladni, jih označimo. Najbolje je, da marmelado porabimo v enem letu. Ko kozarček odpremo, ga hranimo v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.