
Solata s hruško, lešniki in ovčjim sirom
Solata s hruško, lešniki in ovčjim sirom

Sladke hruške, grenkljata solata in aromatičen ovčji sir so odlična družba, ki jo še oplemenitimo z rožmarinom, medom in lešniki.
Sestavine
- 4 žlice tekočega medu
- 4 vejice rožmarina
- 150 g praženih lešnikov brez kožic
- lupinica 1 limone
- 6 žlic oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- sol
- 300 g mešanih solatnih listov (radič, vodna kreša in rukola)
- 4 zrele hruške
- 100 g zorjenega ovčjega sira (pekorino)
- grisini in pršut, ko postrežemo (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 žlice tekočega medu
- 4 vejice rožmarina
- 150 g praženih lešnikov brez kožic
- lupinica 1 limone
- 6 žlic oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- sol
- 300 g mešanih solatnih listov (radič, vodna kreša in rukola)
- 4 zrele hruške
- 100 g zorjenega ovčjega sira (pekorino)
- grisini in pršut, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Med in rožmarin zavremo v štirih žlicah vrele vode. Počakamo, da mešanica pol minute vre, nato kozico odstavimo in pustimo, da se med navzame arome rožmarina. Pražene lešnike grobo sesekljamo in jih zmešamo z rezanci limonove lupine in malo soli.
Hruške razpolovimo, izrežemo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Preliv pripravimo tako, da zmešamo olje z balzamičnim kisom in malo soli.
Solatne liste operemo, posušimo, premešamo s skoraj vsem prelivom, nato jih razporedimo na postrežni pladenj ali razdelimo na krožnike. Dodamo jim rezine hrušk in potresemo z ostružki ovčjega sira in lešniki. Solato pokapljamo z medom, odišavljenim z rožmarinom, in preostalim prelivom. Ob solati lahko postrežemo grisine, ovite s pršutom.