Kaj boste skuhali danes?
Solata s hruško, lešniki in ovčjim sirom
Solata s hruško, lešniki in ovčjim sirom
Sladke hruške, grenkljata solata in aromatičen ovčji sir so odlična družba, ki jo še oplemenitimo z rožmarinom, medom in lešniki.
Sestavine
- 4 žlice tekočega medu
- 4 vejice rožmarina
- 150 g praženih lešnikov brez kožic
- lupinica 1 limone
- 6 žlic oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- sol
- 300 g mešanih solatnih listov (radič, vodna kreša in rukola)
- 4 zrele hruške
- 100 g zorjenega ovčjega sira (pekorino)
- grisini in pršut, ko postrežemo (po želji)
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 4 žlice tekočega medu
- 4 vejice rožmarina
- 150 g praženih lešnikov brez kožic
- lupinica 1 limone
- 6 žlic oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- sol
- 300 g mešanih solatnih listov (radič, vodna kreša in rukola)
- 4 zrele hruške
- 100 g zorjenega ovčjega sira (pekorino)
- grisini in pršut, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Med in rožmarin zavremo v štirih žlicah vrele vode. Počakamo, da mešanica pol minute vre, nato kozico odstavimo in pustimo, da se med navzame arome rožmarina. Pražene lešnike grobo sesekljamo in jih zmešamo z rezanci limonove lupine in malo soli.
Hruške razpolovimo, izrežemo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Preliv pripravimo tako, da zmešamo olje z balzamičnim kisom in malo soli.
Solatne liste operemo, posušimo, premešamo s skoraj vsem prelivom, nato jih razporedimo na postrežni pladenj ali razdelimo na krožnike. Dodamo jim rezine hrušk in potresemo z ostružki ovčjega sira in lešniki. Solato pokapljamo z medom, odišavljenim z rožmarinom, in preostalim prelivom. Ob solati lahko postrežemo grisine, ovite s pršutom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita z bučkami in kozjim sirom
Aromatična vegetarijanska pita, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega!
Pomladanska piščančja enolončnica
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.