Kaj boste skuhali danes?
Porova juha z ješprenjčkom in slanino
Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.
Porova juha z ješprenjčkom in slanino
Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
- 1 srednje velik por
- 2 korenčka
- 2 stebelni zeleni
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 4 žlice ješprenjčka
- prgišče peteršilja
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
- 1 srednje velik por
- 2 korenčka
- 2 stebelni zeleni
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 4 žlice ješprenjčka
- prgišče peteršilja
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Slanino narežemo na koščke. Por razpolovimo in nato narežemo približno 1 cm na široko. Korenček narežemo na majhne, zeleno pa na večje kocke. Peteršilj sesekljamo.
V večji kozici segrejemo olje in nanj stresemo slanino ter por. Pražimo, dokler se por ne zmehča. Dodamo korenček in zeleno in pražimo še 5 minut. Nato prilijemo jušno osnovo in dodamo ješprenjček. Pustimo, da tekočina zavre, in kuhamo še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da se ješprenjček zmehča, a ne razkuha. Nazadnje primešamo peteršilj in postrežemo s kruhom.
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov