© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Porova juha z ješprenjčkom in slanino

Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.

Porova juha z ješprenjčkom in slanino

Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
HyperFocal: 0

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
  • 1 srednje velik por
  • 2 korenčka
  • 2 stebelni zeleni
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 4 žlice ješprenjčka
  • prgišče peteršilja
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
  • 1 srednje velik por
  • 2 korenčka
  • 2 stebelni zeleni
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 4 žlice ješprenjčka
  • prgišče peteršilja
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Postopek

1

Slanino narežemo na koščke. Por razpolovimo in nato narežemo približno 1 cm na široko. Korenček narežemo na majhne, zeleno pa na večje kocke. Peteršilj sesekljamo.

2

V večji kozici segrejemo olje in nanj stresemo slanino ter por. Pražimo, dokler se por ne zmehča. Dodamo korenček in zeleno in pražimo še 5 minut. Nato prilijemo jušno osnovo in dodamo ješprenjček. Pustimo, da tekočina zavre, in kuhamo še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da se ješprenjček zmehča, a ne razkuha. Nazadnje primešamo peteršilj in postrežemo s kruhom.

Priljubljeni recepti

Rdeč vinski žele

Vinski žele za piko na i k slastni pojedini

25 min
Enostavno

Bučni kari s čičerko

Indijska specialiteta z bučo

40 min
Enostavno

Peresniki s humusom in gobami

Humus se odlične znajde tudi v testeninah

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.