© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Porova juha z ješprenjčkom in slanino

Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.

Porova juha z ješprenjčkom in slanino

Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
HyperFocal: 0

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
  • 1 srednje velik por
  • 2 korenčka
  • 2 stebelni zeleni
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 4 žlice ješprenjčka
  • prgišče peteršilja
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
  • 1 srednje velik por
  • 2 korenčka
  • 2 stebelni zeleni
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 4 žlice ješprenjčka
  • prgišče peteršilja
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Postopek

1

Slanino narežemo na koščke. Por razpolovimo in nato narežemo približno 1 cm na široko. Korenček narežemo na majhne, zeleno pa na večje kocke. Peteršilj sesekljamo.

2

V večji kozici segrejemo olje in nanj stresemo slanino ter por. Pražimo, dokler se por ne zmehča. Dodamo korenček in zeleno in pražimo še 5 minut. Nato prilijemo jušno osnovo in dodamo ješprenjček. Pustimo, da tekočina zavre, in kuhamo še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da se ješprenjček zmehča, a ne razkuha. Nazadnje primešamo peteršilj in postrežemo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.