Kaj boste skuhali danes?
Porova juha z ješprenjčkom in slanino
Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.
Porova juha z ješprenjčkom in slanino
Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
- 1 srednje velik por
- 2 korenčka
- 2 stebelni zeleni
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 4 žlice ješprenjčka
- prgišče peteršilja
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
- 1 srednje velik por
- 2 korenčka
- 2 stebelni zeleni
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 4 žlice ješprenjčka
- prgišče peteršilja
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Slanino narežemo na koščke. Por razpolovimo in nato narežemo približno 1 cm na široko. Korenček narežemo na majhne, zeleno pa na večje kocke. Peteršilj sesekljamo.
V večji kozici segrejemo olje in nanj stresemo slanino ter por. Pražimo, dokler se por ne zmehča. Dodamo korenček in zeleno in pražimo še 5 minut. Nato prilijemo jušno osnovo in dodamo ješprenjček. Pustimo, da tekočina zavre, in kuhamo še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da se ješprenjček zmehča, a ne razkuha. Nazadnje primešamo peteršilj in postrežemo s kruhom.