© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelena mineštra s stročjim fižolom in bobom

Zelena mineštra s stročjim fižolom in bobom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zelena minestra s strocjim fizolom in bobom

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 70 g pancete
  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 100 g oluščenega boba (ali graha)
  • 100 g mladega zelja
  • 1 lovorov list
  • 1,5 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 100 g testenin v obliki riža ali drugih drobnih testenin
  • sol
  • poper
  • 4 žlice pesta in hrustljav kruh, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 70 g pancete
  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 100 g oluščenega boba (ali graha)
  • 100 g mladega zelja
  • 1 lovorov list
  • 1,5 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 100 g testenin v obliki riža ali drugih drobnih testenin
  • sol
  • poper
  • 4 žlice pesta in hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na majhne kocke. Steblo zelene sesekljamo. Panceto narežemo na kocke. Stročji fižol in zelje očistimo in narežemo na primerne kose.

2

V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček, česen, zeleno in pražimo, da se zelenjava zmehča, vendar ne sme porjaveti. Zelenjavo preložimo v skledo in prihranimo, v kozico pa dodamo panceto in jo na nizki temperaturi pražimo, da odda maščobo. Pražimo jo tako dolgo, da lepo porjavi, vendar ne postane preveč hrustljava. V kozico stresemo prihranjeno praženo zelenjavo, dodamo lovorov list in jušno osnovo. Solimo in popramo. Zavremo, nato dodamo testenine in kuhamo 3 minute.

3

V juho damo stročji fižol in bob. Kuhamo 3 minute, nato dodamo zelje in kuhamo še 2 minuti. Vsak krožnik juhe tik pred postrežbo začinimo z žlico pesta in postrežemo s hrustljavim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.