© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zelena mineštra s stročjim fižolom in bobom

Zelena mineštra s stročjim fižolom in bobom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zelena minestra s strocjim fizolom in bobom

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 70 g pancete
  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 100 g oluščenega boba (ali graha)
  • 100 g mladega zelja
  • 1 lovorov list
  • 1,5 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 100 g testenin v obliki riža ali drugih drobnih testenin
  • sol
  • poper
  • 4 žlice pesta in hrustljav kruh, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 70 g pancete
  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 100 g oluščenega boba (ali graha)
  • 100 g mladega zelja
  • 1 lovorov list
  • 1,5 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 100 g testenin v obliki riža ali drugih drobnih testenin
  • sol
  • poper
  • 4 žlice pesta in hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na majhne kocke. Steblo zelene sesekljamo. Panceto narežemo na kocke. Stročji fižol in zelje očistimo in narežemo na primerne kose.

2

V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček, česen, zeleno in pražimo, da se zelenjava zmehča, vendar ne sme porjaveti. Zelenjavo preložimo v skledo in prihranimo, v kozico pa dodamo panceto in jo na nizki temperaturi pražimo, da odda maščobo. Pražimo jo tako dolgo, da lepo porjavi, vendar ne postane preveč hrustljava. V kozico stresemo prihranjeno praženo zelenjavo, dodamo lovorov list in jušno osnovo. Solimo in popramo. Zavremo, nato dodamo testenine in kuhamo 3 minute.

3

V juho damo stročji fižol in bob. Kuhamo 3 minute, nato dodamo zelje in kuhamo še 2 minuti. Vsak krožnik juhe tik pred postrežbo začinimo z žlico pesta in postrežemo s hrustljavim kruhom.

Priljubljeni recepti

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

1 h
Srednje zahtevno

Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno

Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Enostavno

Čičerkina juha

Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.