
Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci s šunko in skuto
Hitro in enostavno pripravljena jed, pa tako okusna!
Široki rezanci s šunko in skuto
Hitro in enostavno pripravljena jed, pa tako okusna!

Sestavine
- 350 g širokih rezancev
- 250 g nepasirane skute
- 120 g domače šunke
- 1 dl kisle smetane
- sol in sveže zmlet poper

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 350 g širokih rezancev
- 250 g nepasirane skute
- 120 g domače šunke
- 1 dl kisle smetane
- sol in sveže zmlet poper
Postopek
Tanke rezine šunke narežemo na približno tako široke trakove, kot so rezanci. Rezance v osoljenem kropu skuhamo po navodilih na zavitku, da so še čvrsti na ugriz, nato jih odcedimo.
V veliki ponvi rahlo popečemo šunko. Najprej dodamo rezance in kislo smetano, nato pa skuto. Sestavine dobro premešamo ter začinimo s soljo in poprom; moramo upoštevati, da je šunka dokaj slana. Jed serviramo na tople krožnike. Zraven tekne zeljna solata.