© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Široki rezanci s šunko in skuto

Hitro in enostavno pripravljena jed, pa tako okusna!

Široki rezanci s šunko in skuto

Hitro in enostavno pripravljena jed, pa tako okusna!

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Široki rezanci s šunko in skuto

Sestavine

  • 350 g širokih rezancev
  • 250 g nepasirane skute
  • 120 g domače šunke
  • 1 dl kisle smetane
  • sol in sveže zmlet poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 350 g širokih rezancev
  • 250 g nepasirane skute
  • 120 g domače šunke
  • 1 dl kisle smetane
  • sol in sveže zmlet poper

Postopek

1

Tanke rezine šunke narežemo na približno tako široke trakove, kot so rezanci. Rezance v osoljenem kropu skuhamo po navodilih na zavitku, da so še čvrsti na ugriz, nato jih odcedimo.

2

V veliki ponvi rahlo popečemo šunko. Najprej dodamo rezance in kislo smetano, nato pa skuto. Sestavine dobro premešamo ter začinimo s soljo in poprom; moramo upoštevati, da je šunka dokaj slana. Jed serviramo na tople krožnike. Zraven tekne zeljna solata.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.