
Sestavine
- 350 g širokih rezancev
- 250 g nepasirane skute
- 120 g domače šunke
- 1 dl kisle smetane
- sol in sveže zmlet poper

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.

Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
Sestavine
- 350 g širokih rezancev
- 250 g nepasirane skute
- 120 g domače šunke
- 1 dl kisle smetane
- sol in sveže zmlet poper
Postopek
Tanke rezine šunke narežemo na približno tako široke trakove, kot so rezanci. Rezance v osoljenem kropu skuhamo po navodilih na zavitku, da so še čvrsti na ugriz, nato jih odcedimo.
V veliki ponvi rahlo popečemo šunko. Najprej dodamo rezance in kislo smetano, nato pa skuto. Sestavine dobro premešamo ter začinimo s soljo in poprom; moramo upoštevati, da je šunka dokaj slana. Jed serviramo na tople krožnike. Zraven tekne zeljna solata.