
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Česen stremo, korenčka in stebelno zeleno narežemo na kockice, por na kolobarje. Listnati zelenjavi odstranimo morebitna trda stebla in liste narežemo.
V veliki kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen, korenje, stebelno zeleno in por ter pražimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in ješprenj. Nežno zavremo in kuhamo še 15 do 20 minut, da se ješprenj komaj zmehča. Dodamo fižol in listnato zelenjavo ter nežno kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom.