
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Česen stremo, korenčka in stebelno zeleno narežemo na kockice, por na kolobarje. Listnati zelenjavi odstranimo morebitna trda stebla in liste narežemo.
V veliki kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen, korenje, stebelno zeleno in por ter pražimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in ješprenj. Nežno zavremo in kuhamo še 15 do 20 minut, da se ješprenj komaj zmehča. Dodamo fižol in listnato zelenjavo ter nežno kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom.