© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Sestavine

  • oljčno olje
  • 1 strok česna
  • 2 manjša korenčka
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 večji por
  • 9 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 3 žlice ješprenja
  • 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
  • približno 150 g listnate zelenjave
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Sestavine

  • oljčno olje
  • 1 strok česna
  • 2 manjša korenčka
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 večji por
  • 9 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 3 žlice ješprenja
  • 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
  • približno 150 g listnate zelenjave
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Postopek

1

Česen stremo, korenčka in stebelno zeleno narežemo na kockice, por na kolobarje. Listnati zelenjavi odstranimo morebitna trda stebla in liste narežemo.

2

V veliki kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen, korenje, stebelno zeleno in por ter pražimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in ješprenj. Nežno zavremo in kuhamo še 15 do 20 minut, da se ješprenj komaj zmehča. Dodamo fižol in listnato zelenjavo ter nežno kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom.

Priljubljeni recepti

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

10 min
Enostavno

Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako

Telečji "čufti" s paradižnikovo omako

1 h
Srednje zahtevno

Dušena vratovina v čebulni omaki

Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.