
Domači mlinci
Za martinovo pojedino
Domači mlinci
Za martinovo pojedino

Sestavine
- 500 g gladke moke
- 3 jajca
- 1 žlička soli
- voda po potrebi

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 500 g gladke moke
- 3 jajca
- 1 žlička soli
- voda po potrebi
Postopek
Iz sestavin umesimo gladko testo in ga pustimo počivati 10 minut. Nato ga razrežemo na šest enakih delov. Vsak del testa razvaljamo na velikost pekača, približno 2 do 3 mm debelo.
Pečico segrejemo na 180 °C in vsak kos razvaljanega testa položimo na zelo vroč pekač. Prestavimo ga v pečico in pečemo toliko časa, da se zlato rumeno obarva. Nato mlince zdrobimo, stresemo v kozico vrele soljene vode (približno 4 l) in pustimo stati 5 minut, da se zmehčajo. Stresemo jih na cedilo, da se dobro odcedijo, in zabelimo s sokom, ki je nastal pri peki račke. Mlince dobro premešamo in po potrebi še malo dosolimo.
Nasvet
Mlinci se kajpak najbolj priležejo k martinovi rački!