© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Domači mlinci

Za martinovo pojedino

Domači mlinci

Za martinovo pojedino

Čas priprave 1 h + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Domaci-mlinci_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g gladke bele pšenične moke in še malo za delovno površino
  • 3 jajca
  • 1 žlička soli
  • voda po potrebi

Sestavine

  • 500 g gladke bele pšenične moke in še malo za delovno površino
  • 3 jajca
  • 1 žlička soli
  • voda po potrebi

Postopek

1

V veliko skledo damo moko, jajca, sol in za začetek 1,5 dl vode. Zmešamo, po potrebi dodamo še malo vode in umesimo gladko testo. Pustimo ga, da počiva 10 minut. Medtem velik plitev pekač damo v pečico in segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo).

2

Testo razdelimo na šest enakih delov. Prva dva kosa razvaljamo približno 2 mm na debelo oziroma toliko, da bosta prekrila vsak pol pekača. Pekač vzamemo iz pečice in razvaljana kosa testa položimo nanj. Pečemo ju približno 10 minut ali toliko časa, da se zlato obarvata. Medtem razvaljamo druga dva kosa testa, ju položimo na vroč pekač in spečemo, nato pa še zadnja dva.

3

Pečene mlince zdrobimo, stresemo v veliko kozico z vrelo osoljeno vodo (približno 4 l) in pustimo stati 5 minut, da se zmehčajo. Stresemo jih na cedilo, da vsa odvečna voda odteče, in zabelimo s sokom, ki je nastal pri peki račke. Mlince dobro premešamo in po potrebi še malo dosolimo. Postrežemo jih z raco in dušenim rdečim zeljem.

Martinova račka

Mlinci se kajpak najbolj priležejo k martinovi rački!

Priljubljeni recepti

Čokoladna torta

Čudovito sočna, bogata, božanska. Naša najljubša čokoladna torta!

2 h
Enostavno

Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom

Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!

40 min
Enostavno

Špageti s sardinami

Špageti po mediteransko.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.