Kaj boste skuhali danes?
Goveji zrezek s pečeno zelenjavo
Goveji zrezek s pečeno zelenjavo
Sestavine
- 2 goveja zrezka po približno 170 g
- 2 srednje velika sladka krompirja
- 2 rdeči papriki
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 200 g mladega stročjega fižola
- 2 stroka česna
- sol
- poper
preliv
- 4 na soncu sušeni paradižniki
- limonov sok
- ½ žlice oljčnega olja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 goveja zrezka po približno 170 g
- 2 srednje velika sladka krompirja
- 2 rdeči papriki
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 200 g mladega stročjega fižola
- 2 stroka česna
- sol
- poper
preliv
- 4 na soncu sušeni paradižniki
- limonov sok
- ½ žlice oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke, papriko očistimo semen in jo narežemo na manjše kose. Očistimo stročji fižol, olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine.
Krompir in papriko razporedimo v pekaču, solimo, pokapljamo z žlico oljčnega olja in pečemo 20 minut, nato dodamo stročji fižol in česen. Premešamo in pečemo še 10 minut.
Medtem pripravimo preliv. Sušeni paradižnik drobno sesekljamo in ga zmešamo z limonovim sokom in pol žlice oljčnega olja.
V ponvi segrejemo preostalo olje. Goveje zrezke solimo, popramo in v ponvi pečemo 2 minuti na vsaki strani.
Zrezek postrežemo s pečeno zelenjavo. Na krožniku zrezek in zelenjavo prelijemo s prelivom, pripravljenim s sušenim paradižnikom.