
Goveji zrezek s pečeno zelenjavo
Goveji zrezek s pečeno zelenjavo

Sestavine
- 2 goveja zrezka po približno 170 g
- 2 srednje velika sladka krompirja
- 2 rdeči papriki
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 200 g mladega stročjega fižola
- 2 stroka česna
- sol
- poper
preliv
- 4 na soncu sušeni paradižniki
- limonov sok
- ½ žlice oljčnega olja

Kako zmanjšati količino odpadne embalaže v kuhinji
V vsakem gospodinjstvu se hitro nabere preveč odpadkov. Kuhanje in nakupovanje prinašata množico embalaže, zavrženih sestavin in nepotrebne plastike.

Hitro in sočno: recept za ekspresne štrudelj rezine
Tele ekspresne štrudelj rezine po receptu Ane Žontar Kristanc so idealna rešitev za tiste trenutke, ko si na hitro zaželimo nekaj prav sladkega, zato pa sočnega in povrhu vsega izredno nezahtevnega za pripravo.

Bazilika drugače: 3 novi načini uporabe priljubljenega poletnega zelišča
Edino pravilno je, da vrh poletja zadiši po baziliki. Preverite naše predloge za rabo bazilike, kot je še ne poznate.
Sestavine
- 2 goveja zrezka po približno 170 g
- 2 srednje velika sladka krompirja
- 2 rdeči papriki
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 200 g mladega stročjega fižola
- 2 stroka česna
- sol
- poper
preliv
- 4 na soncu sušeni paradižniki
- limonov sok
- ½ žlice oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke, papriko očistimo semen in jo narežemo na manjše kose. Očistimo stročji fižol, olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine.
Krompir in papriko razporedimo v pekaču, solimo, pokapljamo z žlico oljčnega olja in pečemo 20 minut, nato dodamo stročji fižol in česen. Premešamo in pečemo še 10 minut.
Medtem pripravimo preliv. Sušeni paradižnik drobno sesekljamo in ga zmešamo z limonovim sokom in pol žlice oljčnega olja.
V ponvi segrejemo preostalo olje. Goveje zrezke solimo, popramo in v ponvi pečemo 2 minuti na vsaki strani.
Zrezek postrežemo s pečeno zelenjavo. Na krožniku zrezek in zelenjavo prelijemo s prelivom, pripravljenim s sušenim paradižnikom.