© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Goveji zrezek s pečeno zelenjavo

Goveji zrezek s pečeno zelenjavo

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveji-zrezek-s-peceno-zelenjavo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 goveja zrezka po približno 170 g
  • 2 srednje velika sladka krompirja
  • 2 rdeči papriki
  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 200 g mladega stročjega fižola
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper

preliv

  • 4 na soncu sušeni paradižniki
  • limonov sok
  • ½ žlice oljčnega olja
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 2 goveja zrezka po približno 170 g
  • 2 srednje velika sladka krompirja
  • 2 rdeči papriki
  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 200 g mladega stročjega fižola
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper

preliv

  • 4 na soncu sušeni paradižniki
  • limonov sok
  • ½ žlice oljčnega olja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke, papriko očistimo semen in jo narežemo na manjše kose. Očistimo stročji fižol, olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine.

2

Krompir in papriko razporedimo v pekaču, solimo, pokapljamo z žlico oljčnega olja in pečemo 20 minut, nato dodamo stročji fižol in česen. Premešamo in pečemo še 10 minut.

3

Medtem pripravimo preliv. Sušeni paradižnik drobno sesekljamo in ga zmešamo z limonovim sokom in pol žlice oljčnega olja.

4

V ponvi segrejemo preostalo olje. Goveje zrezke solimo, popramo in v ponvi pečemo 2 minuti na vsaki strani.

5

Zrezek postrežemo s pečeno zelenjavo. Na krožniku zrezek in zelenjavo prelijemo s prelivom, pripravljenim s sušenim paradižnikom.

Priljubljeni recepti

Pastilla z račko, marelicami in pinjolami

Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.

Srednje zahtevno

Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija

Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca

Enostavno

Mafini z jabolčno čežano

Slastni mafini s čežano kot pestra različica slovenskega tradicionalnega zajtrka

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.