
Kaj boste skuhali danes?
Goveji zrezek s pečeno zelenjavo
Goveji zrezek s pečeno zelenjavo

Sestavine
- 2 goveja zrezka po približno 170 g
- 2 srednje velika sladka krompirja
- 2 rdeči papriki
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 200 g mladega stročjega fižola
- 2 stroka česna
- sol
- poper
preliv
- 4 na soncu sušeni paradižniki
- limonov sok
- ½ žlice oljčnega olja

Ko pade odpornost: kvarnerska mineštra, ki ogreje telo in dušo
V Reki se pleše in poje, a tudi dobro je, saj tam živijo kuharice, ki prisegajo na lokalne sestavine in tradicijo.

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.
Sestavine
- 2 goveja zrezka po približno 170 g
- 2 srednje velika sladka krompirja
- 2 rdeči papriki
- 1,5 žlice oljčnega olja
- 200 g mladega stročjega fižola
- 2 stroka česna
- sol
- poper
preliv
- 4 na soncu sušeni paradižniki
- limonov sok
- ½ žlice oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke, papriko očistimo semen in jo narežemo na manjše kose. Očistimo stročji fižol, olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine.
Krompir in papriko razporedimo v pekaču, solimo, pokapljamo z žlico oljčnega olja in pečemo 20 minut, nato dodamo stročji fižol in česen. Premešamo in pečemo še 10 minut.
Medtem pripravimo preliv. Sušeni paradižnik drobno sesekljamo in ga zmešamo z limonovim sokom in pol žlice oljčnega olja.
V ponvi segrejemo preostalo olje. Goveje zrezke solimo, popramo in v ponvi pečemo 2 minuti na vsaki strani.
Zrezek postrežemo s pečeno zelenjavo. Na krožniku zrezek in zelenjavo prelijemo s prelivom, pripravljenim s sušenim paradižnikom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hruškova pita z jagodičjem
Pastilla z račko, marelicami in pinjolami
Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.
Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija
Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca
Mafini z jabolčno čežano
Slastni mafini s čežano kot pestra različica slovenskega tradicionalnega zajtrka