Kaj boste skuhali danes?
Kmečki kolač s sirom
Kolač z bučkami, sirom in šunko.
Kmečki kolač s sirom
Kolač z bučkami, sirom in šunko.
Sestavine
testo
- 500 g gladke moke
- 1 zavojček svežega kvasa
- 1 žlička soli
- 150 g mehkega masla
- 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
- moka za delovno površino
obloga
- 300 g bučk
- 150 g mesnate slanine
- 200 g kuhane šunke
- 2 jajci
- 125 g kisle smetane
- 300 g poltrdega sira (drobne kocke)
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
testo
- 500 g gladke moke
- 1 zavojček svežega kvasa
- 1 žlička soli
- 150 g mehkega masla
- 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
- moka za delovno površino
obloga
- 300 g bučk
- 150 g mesnate slanine
- 200 g kuhane šunke
- 2 jajci
- 125 g kisle smetane
- 300 g poltrdega sira (drobne kocke)
Postopek
Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo preostale sestavine; z ročnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Pustimo ga počivati približno 1 uro.
Medtem pripravimo oblogo. Bučke, slanino in šunko narežemo na drobne kocke ter pomešamo s preostalimi sestavinami.
Dve tretjini testa razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik. Razvaljano testo rahlo pomokamo, ga položimo na pekač in po testu porazdelimo pripravljeno oblogo. Preostalo testo razvaljamo 3 mm debelo in razrežemo na tanke trakove. Oblogo prekrijemo z mrežo, ki jo naredimo iz testenih trakov. Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.
Búdl ali gorenjska prata v topli hrenovi omaki
Klasična velikonočna jed na Gorenjskem