
Kaj boste skuhali danes?
Kmečki kolač s sirom
Kolač z bučkami, sirom in šunko.
Kmečki kolač s sirom
Kolač z bučkami, sirom in šunko.

Sestavine
testo
- 500 g gladke moke
- 1 zavojček svežega kvasa
- 1 žlička soli
- 150 g mehkega masla
- 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
- moka za delovno površino
obloga
- 300 g bučk
- 150 g mesnate slanine
- 200 g kuhane šunke
- 2 jajci
- 125 g kisle smetane
- 300 g poltrdega sira (drobne kocke)

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
testo
- 500 g gladke moke
- 1 zavojček svežega kvasa
- 1 žlička soli
- 150 g mehkega masla
- 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
- moka za delovno površino
obloga
- 300 g bučk
- 150 g mesnate slanine
- 200 g kuhane šunke
- 2 jajci
- 125 g kisle smetane
- 300 g poltrdega sira (drobne kocke)
Postopek
Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo preostale sestavine; z ročnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Pustimo ga počivati približno 1 uro.
Medtem pripravimo oblogo. Bučke, slanino in šunko narežemo na drobne kocke ter pomešamo s preostalimi sestavinami.
Dve tretjini testa razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik. Razvaljano testo rahlo pomokamo, ga položimo na pekač in po testu porazdelimo pripravljeno oblogo. Preostalo testo razvaljamo 3 mm debelo in razrežemo na tanke trakove. Oblogo prekrijemo z mrežo, ki jo naredimo iz testenih trakov. Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.